Tulburător! Fostul jucător al lui Mircea Lucescu a trădat Ucraina și ar fi devenit agent al rușilor

Bordei Radu / 14.03.2022, 15:15

Fostul jucător al lui Mircea Lucescu a devenit persona non-grata în Ucraina. Internaționalul ucrainean a preferat să rămână în Rusia, ca antrenor secund la Zenit. Nici nu a oferit vreo reacție, în privința războiului declanșat de Rusia lui Putin în țara lui natală.

Jurnaliștii din Ucraina consideră că există un motiv incredibil pentru care Tymoshchuk are această atitudine. Acesta ar lucra, în secret, pentru ruși.

Documentul care îl acuză pe fostul jucător al lui Mircea Lucescu. Jurământul făcut Rusiei lui Putin

Ucrainienii ar fi aflat de ce Anatoliy Tymoshchuk nu a luat atitudine contra războiului declanșat de Vladimir Putin. Se pare că fostul fotbalist ar lucra, de fapt, pentru ruși. Mai precis pentru serviciile secrete ale lui Putin. Chiar fostul purtător de cuvânt al FSB l-ar fi deconspirat. Acesta susține că Tymoschuk este membru FSB din 2012.

Un jurnalist de investigație din Ucraina a publicat niște documente primite de la Vitaliy Yurchenko, fostul purtător de cuvânt. Acestea ar fi fost semnate chiar de Tymoschuk.

Subsemnatul Tymoshchuk AA confirm acordul de a institui o colaborare mutual benefică și de lungă durată și îmi exprim bunăvoința de a mă conforma Constituției și legilor Federației Ruse.

Odată cu intrarea în serviciile de Afaceri Interne, jur să le fiu loial cetățenilor Federației Ruse. Jur să mă conformez Constituției și legilor Federației Ruse, să respect și să asigur drepturile și libertățile cetățenilor, să respect ordinele superiorilor mei și să execut sarcinile care mi se încredințează.

Jur să îndur toate părțile dificile care vin odată cu această funcție, să fiu onest și curajos și să păstrez secretele de start. Servesc legea, servesc cetățenii, sună traducerea documentului

Fotbalul din Ucraina l-a „șters” pe Tymoschiuk din istorie

Federația Ucraineană de Fotbal a luat o decizie radicală împotriva „trădătorului” Anatoliy Tymoshchuk, unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istoria țării lor. Comisia de Etică și Fair Play din cadrul Federației Ucrainene de Fotbal a propus câteva măsuri fără precedent care să fie luate împotriva lui Tymoschcuk.

Retragerea licenței Pro de antrenor, obținută în Ucraina
Retragerea tuturor decorațiilor și premiilor
Retragerea tuturor trofeelor și medaliilor cucerite în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei și Supercupa Ucrainei
Excluderea din registrul oficial al jucătorilor care au evoluat pentru echipa națională a Ucrainei
Interdicția de a participa la activitățile legate de fotbal, pe teritoriul Ucrainei

Tymoshchuk a cucerit trei titluri, patru Cupe și o Supercupă, cu Sahtior. Aici a fost antrenat o bună parte de Mircea Lucescu. Mai exact, în intervalul 2004 – 2007. Numele său nu va mai fi asociat cu niciunul dintre aceste trofee. De asemenea, recordul de 144 de selecții din prima reprezentativă a Ucrainei a fost șters cu buretele.