U Cluj, mai tare decât rivalele CFR și FCSB. Transferul în străinătate e aproape perfectat

Ștefănescu Dragoș 24.01.2023, 17:43
U Cluj, mai tare decât rivalele CFR și FCSB. Transferul în străinătate e aproape perfectat

U Cluj este foarte aproape să transfere un jucător în străinătate. Marius Briceag va semna cu formația  Korona Kielce și a plecat deja în Polonia pentru a efectua vizita medicală.

U Cluj transferă jucători în străinătate

În ciuda faptului că FCSB și CFR Cluj au fost foarte aproape să vândă jucători în străinătate în această iarnă, U Cluj va reuși acest lucru în zilele următoare. Marius Briceag (30 de ani) va semna cu formația Korona Kielce, ocupanta locului 17 în campionatul din Polonia. El va deveni coleg cu Ronaldo Deaconu, jucător ce evoluează din vara anului trecut la formația poloneză. Digisport.ro a anunțat că fundașul lui U Cluj a ajuns deja în Polonia unde va efectua vizita medicală în cursul acestei zile.

Potrivit Gsp.ro, U Cluj va primi în schimbul lui Marius Briceag suma de 50.000 de euro. Ardelenii vor păstra și 25 de procente în cazul unui viitor transfer al fundașului. Formația ardeleană va primi și un bonus în cazul în care Korona Kielce se va salva de la retrogradare la finalul acestui sezon. În prezent, Kielce se află pe penultimul loc în clasament, având 13 puncte acumulate în 17 etape.

Marius Briceag a ajuns la U Cluj liber de contract în vara anului 2022, după ce s-a despărțit de FC Voluntari. Fundașul a bifat 23 de meciuri pentru ”șepcile roșii”. El a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. De-a lungul carierei Briceag a mai jucat pentru FCSB, CSU Craiova, FC Argeș și CSM Râmnicu Vâlcea.

Ioan Ovidiu Sabău ia în calcul retragerea din fotbal în cazul retrogradării cu U Cluj

După ce Eugen Neagoe a plecat la Universitatea Craiova, șefii lui U Cluj l-au convins pe Ioan Ovidiu Sabău să preia conducerea tehnică a echipei. Sabău a revenit astfel în antrenorat după o pauză de aproape 9 ani. Tehnicianul este însă conștient de misiunea grea pe care o are la Cluj. El chiar a admis că ar putea să se retragă definitiv din fotbal dacă nu reușește să salveze echipa de la retrogradare.

Pe umerii mei este o mare responsabilitate că am acceptat, dar am și cerut timp să gândesc și să analizez toate variantele. Am multă energie, dorință și capacitate, am acumulat experiență stând deoparte. Acum pot să salvez această echipa. E foarte greu să înțelegi ce mi-am asumat venind la această echipă. Mă macină un sentiment și sunt legat de club.

Sper să nu se întâmple. Nu iau în calcul. Pentru mine este posibil să se încheie cariera de antrenor. Mi-ar fi foarte greu să apese pe umerii mei o retrogradare cu Universitatea Cluj. Mi-ar fi foarte greu să accept. Am intrat și îmi asum.

Îmi doresc enorm de mult să reușesc, dar peste un eșec mi-ar fi foarte greu să trec. Asta e realitatea. Poate că la alt nivel, copii și juniori, dar la seniori n-aș mai avea motivația. Le-am spus și jucătorilor că am mare încredere, la cum arătăm și cum ne pregătim, că ne putem salva fără probleme.

Nu vreau să mă gândesc că lucrurile vor merge atât de prost. Să nu avem calitate sportivă, umană, să nu fim o echipă bine pregătită, organizată și să se întâmple un astfel de scenariu. Nu mă gândesc și nu iau în calcul, la cum ne pregătim. Cred că avem și o oarecare stabilitate la nivel financiar. Deci nu. E o întrebare destul de dură (râde)”, a declarat Sabău.

Urmăriți Playsport.ro și pe