Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! “Nu are unde să meargă mai sus”

Gabriel Peneș / 03.05.2021, 11:13
Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! “Nu are unde să meargă mai sus”

Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! Il Luce a dat iar lovitura în Ucraina. La cârma lui Dinamo Kiev el a adus un nou titlu, după 5 ani, formației patronate de Igor Surkis. Dinamo a câștigat și Supercupa și este calificată în finala Cupei. Problema care se pune este ce urmează pentru Lucescu și echipa din capitala Ucrainei.

Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu!

La 75 de ani, tehnicianul român și-a arătat din nou măiestria și pofta de victorii. Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! După ce și-a învins fosta echipă, Sahtior Donețk, pe toate fronturile, Il Luce mai e contestat doar de gruparea dură a fanilor kieveni. În rest, a devenit un erou în capitala Ucrainei. El nu a dat, însă un răspuns clar în privința continuării pe banca tehnică a grupării patronate de Igor Surkis. Dar însuși Surkis e convins că românul își va onora și anul ce-l mai are în contract.

Doar un orb nu ar vedea ce a făcut Lucescu aici, cum a transformat echipa. Mi-am asumat un risc numindu-l pe Mister, însă riscul a fost justificat. Îi sunt recunoscător. Sper să-l țină Dumnezeu sănătos! Sunt sigur că va rămâne. Mai are contract. Nu am nicio îndoială. El a construit această formație. E timpul să țintim spre Europa”, a declarat Igor Surkis, președintele-patron de la Dinamo Kiev, citat de gsp.ro.

Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! “Nu are unde să meargă mai sus”
Ucrainenii dezvăluie planurile lui Mircea Lucescu! Următoarea țintă pentru tehnicianul de la Dinamo Kiev ar putea fi câștigarea Europa League

“Nu are unde să meargă mai sus”

Publicația ucraineană Sport a făcut o analiză a rezultatelor obținute de Lucescu la Kiev. Ziariștii ucraineni au concluzionat că viitorul lui Il Luce este tot la formația kieveană.

A revenit, a câștigat și și-a făcut treaba extraordinar. Mircea Lucescu i-a adus al 16-lea titlu formației din Kiev și a obținut a noua sa medalie de campion al Ucrainei. La 75 de ani, Lucescu a demonstrat nu numai că are o minte sclipitoare și înțelege situația clubului, dar și că are o motivație extraordinară să aibă succes în fotbal”, se scrie în editorialul „Lucescu nu pleacă de la Dinamo. Are ceva de demonstrat” din publicația menționată.

În același text, se afirmă că Lucescu nu are unde să meargă mai sus de campionat, dar că următoarea țintă poate fi câștigarea Europa League. O performanță ce ar fi identică cu cea obținută la Sahtior Donețk.

După mai mulți ani de absență, a revenit în Ucraina pentru a conduce Dinamo, cea mai mare rivală a lui Șahtior, cu care Lucescu a avut 12 ani glorioși. A câștigat campionatul cu Dinamo, în Supercupa a învins Șahtior, iar acum are șanse mari să câștige și Cupa. Acum chiar nu are unde să meargă mai sus în campionat, dar cine a zis că asta îl va opri pe Lucescu? (…) Acum, Lucescu are oportunitatea de a pregăti o echipă pentru următorul sezon, iar românul se va lupta probabil pentru a atinge cel puțin fazele eliminatorii din Champions League sau să câștige Europa League”, se mai arată în articolul citat.