UEFA a luat decizia azi după incidentele din Turcia! Unde se va juca finala Champions League 2023

Ioan Valentin Oprea 12.05.2023, 20:43
UEFA a luat decizia azi după incidentele din Turcia! Unde se va juca finala Champions League 2023

După ce au apărut mai multe speculaţii în presa internaţională despre o posibilă mutare a locului de disputare a finalei Ligii Campionilor, UEFA a dezminţit existenţa unui astfel de scenariu. Forul condus de slovenul Aleksander Ceferin a dat asigurări că stadionul „Ataturk” din Turcia va fi gazda din acest an a ultimului act din Champions League.

Jurnaliştii britanici de la cunoscuta publicaţie Daily Mail scriseseră, mai înainte, că şefii UEFA se tem că situaţia politică din Turcia ar putea degenera după alegerile prezidenţiale, iar siguranţa fanilor ar putea fi pusă în pericol. Presa din Anglia titrase că forul de la Nyon a pregătit deja un plan de rezervă şi ar fi purtat discuţii cu Federaţia Portugheză de Fotbal.

UEFA dezminte orice zvon legat de o astfel de intenţie. Finala Ligii Campionilor la fotbal 2023 va avea loc la Istanbul, aşa cum a fost stabilit, pe data de 10 iunie. UEFA nu are discuţii în alt sens cu nicio altă Federaţie de fotbal”, au transmis oficialii forului de la Nyon.

În 2020, UEFA a schimbat de urgenţă stadionul

Finala Ligii Campionilor din acest sezon este programată să se desfăşoare în data de 10 iunie. Gazdă va fi arena „Ataturk” din Istanbul, care are o capacitate de puţin peste 80.000 de locuri. Stadionul din oraşul de pe Bosfor fusese desemnat să organizeze şi ultimul act al Champions League din 2020.

Din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei, UEFA a decis atunci, de urgenţă, să mute locul de desfăşuare a fazelor finale ale celei mai importante competiţii intercluburi a „Bătrânului Continent”. Forul în fruntea căruia se află Ceferin a ales Lisabona, iar arenele „Da Luz” şi „Jose Alvalade” au devenit gazde pentru Final 8.

Alegerile prezidenţiale din Turcia se anunţă foarte strânse. Preşedintele în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, pleacă, conform sondajelor, cu şansa a doua. Potrivit estimărilor, reprezentantul opoziţiei unite, Kemal Kilicdaroglu, ar avea, într-un tur decisiv, un avans de cinci procente. Analiştii se aşteaptă ca alegerile să fie urmate de proteste de amploare şi de posibile turbulenţe pe străzi.            

Sursa foto: Wikipedia.com

Urmăriți Playsport.ro și pe