UEFA a luat decizia în cazul participării echipelor arabe în Champions League. Anunțul președintelui Ceferin

Alex Vartolomei 19.09.2023, 11:52
UEFA a luat decizia în cazul participării echipelor arabe în Champions League. Anunțul președintelui Ceferin

Aleksander Ceferin (55 de ani), președintele UEFA, a oferit un amplu interviu în presa din Slovenia, în cadrul căruia a vorbit vorbit inclusiv despre posibilitatea ca echipele din afara Europei să joace în Champions League.

În ultima peioadă, în zona Golfului și în SUA s-au făccut învestiții majore. Acest aspect a dat nașterrie discuțiilor pentru o reformă din temelii și în Liga Campionilor.

Ceferin nu dorește cluburi din afara Europei în competițiile UEFA

În Presa internațională s-a lansat ipoteza conform căreia că Liga Campionilor ar putea primi și echipe din afara Europei. S-a discutat despre includerea cluburrilor din elita fotbalului din Arabia Saudită, sau chiar SUA.

“Personal, nimeni nu mi-a propus încă nimic. Liga Campionilor se va juca în Europa, iar echipele din țările membre UEFA vor participa. Nici măcar nu am discutat despre alte posibilități. Finala Ligii Campionilor la Riad? În acest moment nu văd nici cea mai mică posibilitate”, a spus Ceferin pentru slovenii de la N1.

Ideea includerii echipelor de pe alte continente în competițiile organizate de UEFA nu este pe placul lui Aleksander Ceferin. Președintele UEFA a transmis că nu are în plan extinderea Champions League în afara granițelor Europei.

Aleksander Ceferin a oferit informații și despre o lupta importantă dusă de UEFA. Președintele forului UEFA a menționat că forul european duce o luptă de a opri proiectul câtorva cluburi europene de top, în frunte cu Real Madrid și FC Barcelona, de a înființa o Superligă.

“Fotbalul nu ar mai fi fost niciodată la fel dacă nu am fi oprit acest proiect, această idee nebunească. Nu văd nicio șansă pentru această idee, cel puțin în următorii 20 sau 30 de ani. Cei care spun că Liga Campionilor este oarecum similară cu o Superliga nu știu sau nu vor să știe fotbal. În Liga Campionilor, fiecare țară are șansa de a-și califica echipa campioană. În prezent, participă 32 de echipe, dar sezonul viitor vor fi 36. Deci încă patru locuri se deschid. ”, a spus Ceferin pentru sursa citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe