UEFA cere Marii Britanii să renunțe la carantină pentru oficiali. Forul este pregătit să ia măsuri în cazul unui refuz

Ștefănescu Dragoș / 18.06.2021, 12:24
UEFA cere Marii Britanii să renunțe la carantină pentru oficiali. Forul este pregătit să ia măsuri în cazul unui refuz

Euro 2020 este în plină desfășurare. Stadioanele parcă au prins iarăși viață, accesul spectatorilor în tiribune fiind din nou permis. Întregul tablou începe să semene cu cel de dinaintea începerii pandemiei de coronavirus. Însă situația pandemică pune în pericol în continuare desfășurarea meciurilor în Regatul Unit. Astfel, UEFA cere Marii Britanii să renunțe la carantină pentru oficialii săi.

UEFA cere Marii Britanii să renunțe la carantină pentru oficiali. Forul este pregătit să ia măsuri în cazul unui refuz

Un număr de 7 meciuri de la Euro 2020 urmează să se desfășoare în Regatul Unit al Marii Britanii. Astfel 3 meciuri din Grupa D, un meci în optimile de finală, semifinalele dar și marea finală se vor juca la Londra.

Restricțiile impuse de autoritățile britanice, datorită situației pandemice alarmante, pun în pericol desfășurarea viitoarelor meciuri în capitala engleză. Astfel persoanele care vin sau se întorc în Marea Britanie din statele aflate pe listele portocalii sau roșii, sunt obligate să respecte o carantină de 10 zile. Acest fapt îi nemulțumește pe conducătorii UEFA.

Aceștia au somat autoritățile britanice să renunțe la acestă regulă pentru reprezentanții săi și cei ai FIFA, dar și pentru VIP-uri, invitați, politicieni și sponsori. În caz de refuz, UEFA intenționează să mute desfășurarea celor două semifinale (6-7 iulie) dar și a finalei (11 iulie) pe stadionul ”Puskas Arena” din Budapesta, unde nu există restricții.

Anglia poate pierde organizarea Cupei Mondiale 2030

În urma presiunilor făcute de UEFA, miniştrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA. Dacă decizia luată va fi una pozitivă, acest fapt ar spori şansele Angliei de a organiza Cupa Mondială din 2030. Pentru englezi ar fi o ocazie imensă de a putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură. De reținut că Marea Britanie nu a mai organizat niciun eveniment fotbalistic major după Euro 1996.

Pe de altă parte, decizia de relaxare a restricţiilor ar putea provoca controverse în rândul cetățenilor britanici. Asta după ce anul trecut le-au fost restricționate plecările în vacanță din cauza pandemiei de coronavirus.

Martin Kallen, directorul Euro 2020, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice. Este luată în calcul ridicarea restricţiilor chiar şi pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar”, a declarat Martin Kallen.