UEFA, la un pas de o decizie fără precedent. Poate exclude din cea mai tare competiție europeană trei cluburi care au câștigat în total 20 de trofee Champions League

Olteanu Ștefan / 11.05.2022, 15:14
UEFA, la un pas de o decizie fără precedent. Poate exclude din cea mai tare competiție europeană trei cluburi care au câștigat în total 20 de trofee Champions League

UEFA ar putea să ia o decizie fără precedent în viitorul apropiat și să le excludă din Champions League pe Real Madrid, Barcelona și Juventus, toate trei fiind câștigătoare a nu mai puțin de 20 de trofee în respectiva competiție. Motivul? Forul continental a primit dreptul de a sancționa cluburile pe seama proiectului Superliga Europei.

Superliga Europei reaprinde un scandal uriaș în fotbal! UEFA, la un pas de o decizie fără precedent

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a acordat recent un interviu pentru publicația franceză L’Equipe și, printre altele, a dezvăluit că forul continental ar putea lua în curând o decizie fără precedent.

Real Madrid, Barcelona și Juventus, trei dintre cele mai renumite cluburi pe plan european, ar putea fi excluse din Champions League. Cele trei formații au fost inițiatoarele proiectului Superliga Europei și, de asemenea, singurele care nu au renunțat oficial la ideea acestuia. Iar pe 21 aprilie, un tribunal din Madrid a dat decizia în cazul „Superliga” și a șocat întreg continentul. UEFA a câștigat un proces important și instanța respectivă a ridicat ordinul impus către forul european, care interzicea sancționarea cluburilor menționate anterior. În acest context, UEFA este liberă să ia orice măsuri dorește, inclusiv excluderea echipelor din competițiile organizate sub egida sa.

Aleksander Ceferin a confirmat totul pentru L’Equipe, însă a spus că Real Madrid, Barcelona și Juventus încă au dreptul să facă apel. Și abia după ce se va da verdictul definitiv în acest caz, Comisia de Disciplină a UEFA va putea să sancționeze cluburile:

În primul rând, se poate face apel. Când procesul se va încheia, putem acționa. E posibil să pedepsim orice club, dar unii se îndoiesc și greșesc. Regulile sunt pentru toată lumea.

Sigur că este posibil să le excludem (n.r – pe Real Madrid, Barcelona și Juventus). Însă este decizia Comisiei Disciplinare a UEFA, care este independentă”, a confirmat președintele UEFA.

Aleksander Ceferin le răspunde contestatarilor. „93.5% din veniturile UEFA merg către cluburi”

În continuare, președintele UEFA a ținut să le răspundă și celor care critică mecanismul UEFA. Ceferin a făcut trimitere la sumele de bani care ajung în conturile forului și la modul în care sunt distribuite acestea:

Dacă ar fi să comentez ce spun oamenii în fiecare zi… Se plâng mereu că UEFA încasează miliarde. Dar 93,5% din venituri merg către cluburi. Cum să explici asta când nimeni nu ascultă?

Mă credeți sau nu, toate cluburile sunt tratate la fel, indiferent dacă sunt din Slovenia, țara mea, sau din alte campionate mari ale Europei”, a mai adăugat Aleksander Ceferin, citat de Daily Mail.

Revoluție în UEFA Champions League din 2024. Ce modificări anunță conducerea forului european.