Ultimul anunț o „îngroapă” definitiv pe Simona Halep. Perioada de incertitudine se prelungește, cariera pare terminată

Catinca Giosanu 03.11.2022, 14:43
Ultimul anunț o „îngroapă” definitiv pe Simona Halep. Perioada de incertitudine se prelungește, cariera pare terminată

Simona Halep trece prin cea mai grea perioadă a carierei, ea fiind suspendată pentru dopaj. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani are la dispoziție doar 20 zile să conteste actul de acuzare. Avertismentul lui Cristi Jura, reprezentantul României la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de de la Lausanne (TAS).

Cristi Jura, noi declarații despre cazul Simonei Halep

Dubla campioană de Grand Slam a picat un test anti-doping la US Open 2022, iar acum începe să resimtă efectele suspendării. Ea a anunțat, printr-o postare, că va face tot ce îi stă în putință să își dovedească nevinovăția, însă o așteaptă un proces anevoios.

Cristian Jura, singurul român de profesie avocat și judecător la TAS, a vorbit despre situaţia sportivei din Constanța şi i-a ”recomandat” să aleagă varianta de trei judecători.

Cred că este foarte bine că s-a încheiat o perioadă de incertitudine. Pe de altă parte are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta. Primul pas trebuie făcut la Sport Resolutions, iar după are posibilitatea unui apel la TAS. Îi îngreunează, trebuie să aștepte să se termine procesul de la Sport Resolutions şi abia după să facă apelul.

Sunt două grade de jurisdicţie. Procedură este aproape identică, paote să fie judecată de unul sau de trei judecători. (n.r. ce o sfătuiţi?) Sunt convins că are avocaţi foarte buni, totuşi, este recomandat să mergi pe varianta cu 3 judecători în asemenea cazuri.”, a declarat Cristian Jura, conform Orange Sport.

Când revine Simona Halep pe terenul de tenis

Aflată pe locul 10 în clasamentul WTA, jucătoarea care a scris istorie pentru tenisul românesc nu va putea participa la nicio competiție oficială.

Sancțiunile impuse de Federația Internațională de Tenis nu îi vor permite nici măcar să fie prezentă în zonele oficiale ale vreunei competiții naționale sau internaționale. Asta înseamnă că ea nu va putea lua parte la întâlnirea dintre România și Ungaria din cadrul play-off-ului Billie Jean King Cup.

Competiția este programată în perioada 11 – 12 noiembrie. Meciul se va desfășura în noua sală polivalentă din Oradea.

Totuși, Simona Halep va putea fi văzută la un turneu demonstrativ din Africa. Numele ei apare pe afișul demonstrativului din Africa de Sud. Fostul număr unu mondial va fi acolo în perioada 2-3 decembrie, pentru turneul caritabil Africa Cares, la care fusese invitată și anul trecut.

Urmăriți Playsport.ro și pe