Ultima oră: CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivală din play-off! La cine a renunțat Edi Iordănescu

Marian Cărăvan / 14.05.2021, 17:01
Ultima oră: CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivală din play-off! La cine a renunțat Edi Iordănescu

Mai sunt trei etape din actualul sezon, dar oficialii campioanei se pregătesc de „curățenie”. Oficialii grupării din Gruia intenționează să se despartă de mai mulți fotbaliști în această vară. Deja la unul dintre ei au renunțat. CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivală din play-off.

CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivală din play-off!

CFR Cluj este în luptă directă cu FCSB pentru titlu, într-un final încins de campionat. Ardelenii aleargă după al patrulea titlu consecutiv, pe care sunt foarte aproape să-l obțină. Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, CFR are un punct avans față de FCSB și meci direct în Gruia, în ultima etapă, cu roș-albaștrii. În paralel, oficialii grupării din Gruia lucrează și la strategia pentru viitorul sezon. Campioana vrea să se despartă de mai mulți jucători în această vară și au început să treacă mai multe nume pe listă. Deja unul dintre fotbaliștii CFR-ului a fost cedat la o rivală din play-off.

Un fotbalist pe care CFR l-a împrumutat anul trecut la una dintre echipele care a ajuns în acest sezon în play-off. Mijlocașul Cătălin Golofca a ajuns la Sepsi, imediat după ce a jucat cu CFR în preliminariile UEFA Champions League, cu Dinamo Zagreb. Adus în Gruia în vara lui 2019, de la FC Botoșani, contra sumei de 270.000 de euro, Golofca nu a „rupt gura târgului”. Doar două goluri în 16 meciuri este bilanțul mijlocașului de bandă cotat acum la 400.000 de euro. Suceveanul în vârstă de 31 de ani este primul fotbalist din lotul CFR-ului la care renunță ardelenii. Gruparea din Gruia s-a înțeles cu cei de la Sepsi pentru un transfer definitiv, informează ProSport.

CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivala din play-off! Catalin Golofca va ramane la Sepsi
CFR Cluj a cedat un fotbalist la o rivala din play-off! Catalin Golofca va ramane la Sepsi

Un jucător de la Sepsi vine la CFR Cluj

În timp ce Golofca a fost cedat de CFR la Sepsi, un jucător al covăsnenilor a semnat cu echipa din Gruia. Rachid Bouhenna a semnat cu CFR Cluj, dar are un plan bine pus la punct, pentru a nu pierde niciun ban. Acesta dorește să-și ducă până la capăt contractul, conștient că ar mai obține o sumă de bani din partea covăsnenilor.

Imediat după ce s-a aflat că Rachid Bouhenna (29 de ani) a semnat pe ascuns cu CFR Cluj, conducătorilor celor de la Sepsi l-au trecut pe fotbalist pe „linie moartă”. S-au simțit cu adevărat trădați de toate promisiunile fotbalistului. Algerianul le oferise asigurări că va pleca numai în străinătate, fiind în contact cu mai multe formații. Nu a fost așa, iar Bouhenna va juca în Liga 1 și în sezonul viitor.

Am fost și sunt foarte dezamăgit de Bouhenna. Eu, pentru că sunt fost jucător, am rămas foarte apropiat de fotbaliști. În ultima perioadă tot am stat de vorbă cu el și am încercat să vedem ce gânduri are. Ne tot ducea cu zăhărelul.

Ne spunea că vrea să se transfere în străinătate, pentru că nu mai este școală în limba franceză la Brașov, se referea la copiii lui. Noi am zis că nu e nicio problemă dacă va semna cu o echipă de afară. Pentru că și Safranko a semnat cu un club din Africa de Sud, dar joacă la noi fără probleme, a declarat directorul sportiv al celor de la Sepsi, Atilla Hadnagy, pentru Pro X.

Rachid Bouhenna are dublă cetățenie francezo-algeriană/ El se află în România, la Sepsi, din vara lui 2019. Acesta mai evoluase pentru CS Sedan B, Doncaeste, RE Betrix, CS Constantine, MC Algiers și Dundee United. Cotat la 650.000 de euro va rămâne la Sepsi până pe 30 iunie, a precizat directorul sportiv al covăsnenilor. Sepsi joacă duminică, 16 mai, cu FCSB.