ULTIMA ORĂ. Cortacero revine în peisaj. Acționarul majoritar de la Dinamo l-a contactat pe Zăvăleanu. „Nu prea vreau discuții de-astea prietenești, de pahar”. Care este planul spaniolului?

Cătălin Mureșanu 05.11.2021, 07:05
ULTIMA ORĂ. Cortacero revine în peisaj. Acționarul majoritar de la Dinamo l-a contactat pe Zăvăleanu. „Nu prea vreau discuții de-astea prietenești, de pahar”. Care este planul spaniolului?
  • Când dinamoviștii așteaptă, cu sufletul la gură, aprobarea „Planului de reorganizare”, Pablo Cortacero apare în peisaj și-i provoacă pe reprezentanții administratorului judiciar la discuții.
  • Cortacero își scoate avocații la treabă și vrea să afle cum a fost băgată societatea în insolvență fără acordul Lotus Perfect, firma pe care o deține și care este acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA.
  • Dezvăluirea a fost făcută de Răzvan Zăvăleanu, cel care susține că a fost contactat de omul de afaceri iberic pentru a se întâlni cu avocatul său.
  • Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners SPRL, administratorul judicar SC Dinamo 1948 SA, a dezvăluit, joi seara, la Radio Dinamo 1948, faptul că a fost contactat de Pablo Cortacero, acționarul majoritar al societății, cu 72%, prin firma Lotus Perfect.
  • Omul de afaceri iberic a solicitat ca oficialul dinamovist să-i primească pe avocații săi pentru o discuție în legătură cu situația clubului. „Mi-a scris un mail și mă roagă să discutăm”, a concluzionat Zăvăleanu pentru sursa citată.
  • După acest anunț, PlaySport.ro a luat legătura cu reprezentantul administratorului judiciar, iar acesta a detaliat, anunțând că este dispus să discute cu Pablo Cortacero sau cu reprezentanții săi într-un singur mod, pe mail, dorind astfel să evite orice interpretări de ambele părți.
  • „Domnul Cortacero mi-a solicitat să stau de vorba cu avocatul dânsului, i-am transmis răspunsul, însă, până acum, nu a mai spus nimic. Nu e prima oară când sunt abordat de cineva din partea sa, au mai fost unele contacte din partea unor avocați din Spania. Eu, personal, nu prea vreau discuții de-astea prietenești, de pahar, prefer să ne putem auzim oficial, printr-o corespondență care să constituie un mijloc de probă pentru ambele părți. Din acest punct de vedere, mai ales ținând cont de conjunctură, lucrurile trebuie să se desfășoare transparent. În insolvență e mai puțin important cine e proprietar, acționar majoritar, e mai important cine vine cu banii”, a completat Răzvan Zăvăleanu pentru PlaySport.ro.

Lotus este acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, cu 72% cotă socială. Cortacero a împrumutat clubul cu 550.000 euro și nu s-a înscris la „masa credală”

Pablo Cortacero a preluat clubul Dinamo în vara anului trecut, a virat în conturile SC Dinamo 1948 SA suma de 550.000 de euro, în nume propriu și printr-o firmă pe care o deține și a reușit, prin strategia sa falimentară, transferuri de jucători și salarii către angajați, să dubleze datoriile societății. Administratorul judiciar susține că aceasta a fost cauza pentru care societatea a solicitat intrarea în insolvență, RTZ a făcut și un raport de sute de pagini pe care l-a prezentat justiției și, conform spuselor lui Zăvăleanu, se caută o variantă pentru a fi deschis un proces împotriva spaniolului și firmei Lotus pentru proasta gestiune a societății.

În decembrie, acțiunile Lotus ajung la Șerdean

În luna iunie a acestui an, Dorin Șerdean, fostul președinte al „câinilor” și omul care a facilitat preluarea clubului de către Pablo Cortacero, a declarat că a ajuns la o înțelegere cu omul de afaceri iberic, astfel că, în cazul în care acesta nu investește, până în decembrie, suma de 5 milioane de euro la Dinamo, acțiunile trec în posesia sa.

„Am semnat un acord, care este de fapt un antecontract, cu domnul Cortacero. Vânzarea necesită o ședință AGA și o schimbare a statutului societății. Antecontractul prevede vânzarea de acțiuni sau o infuzie de capital din partea domnului Cortacero într-un termen de timp rezonabil. Dacă aduce bani, antecontractul devine caduc (n.r. se anulează). Vorbim de acțiunile de la SC Dinamo 1948 SA, din cadrul Lotus, nu de Lotus ca firmă. Este vorba de banii necesarii ieșirii cât mai rapide din insolvență”, a spus Șerdean, în luna iulie, pentru PlaySport.ro.

Insolvență fără Lotus, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA

SC Dinamo 1948 SA a intrat în insolvență după un plan pus la cale de suporterii din Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care deține, la rândul ei, acțiuni în club, într-un procent de 20 %.

În strategia aleasă de Asociația Peluza Cătălin Hîldan și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, un alt acționar cu o cotă socială de aproximativ 7%- controlat de Nicolae Badea-, firma Lotus Perfect nu a fost inclusă, chiar dacă reprezintă acționarul majoritar. În același timp, Pablo Cortacero, chiar dacă a împrumutat clubul cu 550.000 de euro, nu s-a înscris la „masa credală”.