Nicolae Badea, reacție în cazul rentei viagere pe care o oferă familiei Hîldan. Fostul acționar de la Dinamo lansează un atac la adresa lui Zăvăleanu și Iacob. „Reprezentație sordidă de PR din partea noilor și efemerilor conducători legali ai clubului”

Cătălin Mureșanu 09.11.2022, 13:44
Nicolae Badea, reacție în cazul rentei viagere pe care o oferă familiei Hîldan. Fostul acționar de la Dinamo lansează un atac la adresa lui Zăvăleanu și Iacob. „Reprezentație sordidă de PR din partea noilor și efemerilor conducători legali ai clubului”
  • Într-un comunicat pe care îl semnează, Nicolae Badea comentează, în premieră, situația rentei viagere pe care a oferit-o, prin firma Computerland, părinților regretatului Cătălin Hîldan. Fostul acționar al „câinilor” lansează un atac la adresa lui Răzvan Zăvăleanu, respestiv Vlad Iacob, despre care spune că, în acest caz, au oferit „o nouă reprezentație sordidă de PR”;
  • Președintele-fondator SC Dinamo 1948 SA spune, totodată, că Răzvan Zăvăleanu denaturează adevărul în ceea ce privește contractul de publicitate semnat de firma Computerland cu societatea formației din liga secundă.

Nicolae Badea a oferit o primă reacție în legătură cu renta viageră pe care s-a oferit să o achite familiei „Unicului Căpitan”

Subiectul a fost prezentat în exclusivitate în cadrul emisiunii Dinamo 7/9 de la PlaySport. A deschis reacții din partea lui Cristi Hîldan, fratele regretatului fotbalist, respectiv Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar SC Dinamo 1948 SA.

Răzvan Zăvăleanu a deschis subiectul în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9.

Pentru a fi acoperită această obligație, s-a încheiat un contract de publicitate între SC Dinamo 1948 SA și Computerland.”

Șeful de la RTZ a dezvăluit metoda prin care renta cuvenită părinților lui Cătălin Hîldan a putut fi achitată după ce clubul a intrat în reorganizare judicară. Tot în cadrul acestei reacții, reprezantantul RTZ a detaliat și a spus că Nicolae Badea și-a asumat această cheltuială. A subliniat, însă, că și-a recuperat banii printr-un contract de publicitate între firma Computerland și SC Dinamo 1948 SA.

Din 2014, de când a preluat obligația unei plăți către familia Hîldan, de rentă viageră, și până la intrarea în procedura de insolvență, Dinamo și-a respectat această obligație. Ulterior, pentru că acest lucru devenise imposibil din punct de vedere legal (n.r. procesul de reorganizare judiciară nu ar permite astfel de plăți), această obligație s-a dorit a fi preluată de către DDB, însă acest lucru nu s-a putut întâmpla. Ce s-a întâmplat, în schimb, a fost plătită obligația de domnul Badea, dar, subliniez, pentru a fi acoperită această obligație, s-a încheiat un contract de publicitate între SC Dinamo 1948 SA și Computerland. Computerland a primit publicitate și a plătit, mai departe, în numele lui Dinamo acea rentă. Cred că Dinamo, chiar și în cea mai neagră situație a sa financiar vorbind, și-a onorat obligațiile față de legendele clubului și Cătălin Hîldan este, dincolo de orice discuție, un mare simbol al acestui club și niciodată nu va fi batjocorit”, a precizat Răzvan Zăvăleanu în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9” de la PlaySport.

Răspunsul lui Cristi Hîldan.Domnul Badea s-a oferit să suporte această rentă, ne-a spus că așa e normal”

Reacția lui Cristi Hîldan nu a întârziat să apară. Antrenorul secund al formației de rugby din cadrul Clubului Sportiv Dinamo a oferit un interviu prin care a povestit cum s-a ajuns la implicarea lui Nicolae Badea în acest demers.

Despre renta viageră, pe care părinții mei o încasau din partea clubului, discuție pe care domnul Zăvăleanu a deschis-o, mă simt nevoit să clarific anumite aspecte. Până acum, eu nu am pomenit absolut nimic, nu m-ați auzit vreodată, nu m-am plâns. Nici eu nici tatăl meu. În primul rând, eu și tatăl meu nu am știut de discuțiile legate de înțelegerea dintre domnul Badea, Dinamo, Computerland, tot ce afirmă domnul Zăvăleanu.

Domnul Badea s-a oferit să suporte această rentă, ne-a spus că așa e normal, deoarece în trecut, în anul 2000, după moartea lui Cătălin, renta a fost propunerea sa în Consiliul de Administrație, echivalentul a 500 de dolari pentru ambii părinți. Eu cu tata am mers și am semnat o hârtie, asta a fost tot, fără să știm de alte înțelegeri”, a declarat fostul președinte al programului Doar Dinamo București.

Reacția lui Nicolae Badea a venit printr-un comunicat semnat de fostul șef al „câinilor”. Zăvăleanu și Vlad Iacob nu au fost menajați

PlaySport.ro a încercat să ia legătura cu Nicolae Badea pentru a afla punctul de vedere fostului președinte al Consiliului de Adminsitrație SC Dinamo 1948 SA, iar reacția acestuia a venit printr-un comunicat transmis miercuri. PlaySport îl redă în integralitate în rândurile de mai jos.

În cadrul acestui punct de vedere, omul de afaceri nu-i menajează pe Vlad Iacob și Răzvan Zăvăleanu, despre care spune că au oferit, intrând în acest subiect, „o nouă reprezentație de PR”.

SIMBOLUL „CĂTĂLIN HÎLDAN” SAU CÂND ADEVĂRUL GENEREAZĂ ÎNCREDERE

  • „Pentru istoria și apartenența la marea familie Dinamo, numele Hîldan reprezintă cu totul altceva, exact opusul a ceea ce s-a mediatizat în ultimele zile în legătură cu familia Hîldan, interviurile și articolele din mass-media transformând un simbol al istoriei recente a lui Dinamo într-un subiect de cancan și o nouă reprezentație sordidă de PR ale administratorului judiciar și administratorului special, ale căror roluri și prerogative sunt cu totul altele decât prezențele constante, dese și dezamăgitoare din mass-media.
  • O corectă informare a publicului, dar totodată reflectarea și prezentarea adevărului în legătură cu pensia viageră primită de regretatul Marin Hîldan, în urma tragicei dispariții a “Unicului Căpitan”, nu poate avea drept punct de plecare decât anul fatidic 2000.
  • Pensia viageră decisă de Consiliul Director al FC Dinamo și acordată din anul 2000, ca semn de recunoștință pentru ceea ce a însemnat și înseamnă simbolul Cătălin Hîldan pentru istoria lui Dinamo, a reprezentat și reprezintă infinit mai puțin decât devotamentul uriaș și apartenența totală arătate de Cătălin Hîldan pentru culorile și istoria FC Dinamo.
  • Măsurile dispuse în anul 2000, după tragica dispariție a simbolului dinamovist, au inclus o componentă financiară acordată familiei Hîldan, Peluza Nord să poarte numele de “Peluza Cătălin Hîldan”, retragerea tricoului cu nr. 11 purtat de regretatul Hîldan și, totodată, realizarea Statuii lui Cătălin Hîldan din fața stadionului Dinamo. De-a lungul celor 20 de ani, mai exact până în iunie 2020, când Dinamo 1948, reprezentată într-un mod nedemn de domnul Răzvan Zăvăleanu, a sistat efectuarea plăților în legătură cu componenta financiară, puține lucruri sau chiar deloc au fost mediatizate privind acest aspect, mai degrabă de natură intimă din viața clubului alb-roșu. Și în semn de recunoștință și apreciere față de numele Hîldan, ar fi trebuit să rămână așa!
  • Pensia viageră încasată de regretatul Marin Hîldan avea mai mult o valoare sentimentală, nicidecum un efort financiar, așa cum au reușit unele persoane, într-un mod total dezamăgitor, să o prezinte și să o transpună către public.
  • Preluarea componentei financiare (pensia viageră) de către societatea Computerland a fost decisă de îndată și cu efect imediat la plată, în urma unei simple informări. Și a confirmării din partea Administratorului judiciar, același Răzvan Zăvăleanu, cum că un club cu istoria lui Dinamo își poate “scufunda” și “afecta viitorul” prin continuarea plăților în legătură cu respectiva componentă financiară, acțiune care se înscrie în lungul șir decizional, abundând de elemente triste și reprobabile, luat de noii și efemerii reprezentanți legali ai lui Dinamo 1948.
  • Gestul de preluare a componentei financiare de către Computerland a fost, este și va rămâne unul pur și curat, un gest omenesc fără nici o contraprestație financiară și/sau comercială din partea lui Dinamo 1948, așa cum s-a prezentat tendențios în media, printr-o răstălmăcire și o regretabilă rescriere a adevărului și a realității, dar totodată o detractare generată și promovată de către reprezentantul judiciar al lui Dinamo, același Răzvan Zăvăleanu.
  • În încheiere, nu pot decât să-mi exprim părerea de rău și profundul regret că numele Hîldan a fost readus în atenția publicului într-o asemenea manieră, să reconfirm firesc că gestul de omenie continuă, dar fără a intra în alte detalii, lăsând ca discreția și bunul simț în exprimare și acțiuni să aibă întâietate, așa cum o cere decența.”

Nicolae Badea: „Efemerul Răzvan Zăvăleanu denaturează, cu rea intenție, adevărul”

Mai mult, Nicolae Badea spune că Răzvan Zăvăleanu denaturează adevărul în ceea ce privește contractul de publicitate semnat de firma Computerland cu SC Dinamo 1948 SA.

Computerland nu a solicitat și nici nu a primit servicii de publicitate din partea lui Dinamo 1948, așa cum s-a afirmat în mod scandalos de către același Răzvan Zăvăleanu.

Ajutorul acordat de Dinamo familiei Hîldan a fost respectat de club la literă. Iar când domnul Badea a preluat obligația plății, întrucât DDB nu a putut să preia acest detaliu, am încheiat un contract de publicitate între club și firma dânsului. Computerland a primit publicitate și a plătit, mai departe, în numele lui Dinamo acea rentă.

SC DINAMO 1948 nu a ”respectat” nici la literă, nici la cifre acel ajutor pe care îl numește, fără minimum de respect,  “ACEST DETALIU”. O exprimare nefericită care nu poate fi tradusă decât prin disprețul și dezinteresul aceluiași efemer Răzvan Zăvăleanu pentru un nume cât o istorie, Cătălin Hîldan!”

Urmăriți Playsport.ro și pe