Ultrașii români au atacat dur UEFA după decizia scandaloasă prin care maghiarii pot folosi simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei. “Mafia. Deșteaptă-te,române”

Radu Bordei 21.03.2023, 23:13
Ultrașii români au atacat dur UEFA după decizia scandaloasă prin care maghiarii pot folosi simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei. “Mafia. Deșteaptă-te,române”

Decizia celor de la UEFA de a permite naționalei maghiare să afișeze simbolul Ungariei Mari la meciuri i-a revoltat și pe ultrașii români. Aceștia au luat atitudine și au transmis un mesaj dur forului de la Nyon, care în opinia lor a făcut o mare greșeală.

Ultrașii români transmit un mesaj clar către UEFA și FRF. „Să vedem dacă mai există demnitate”

Suporterii din gruparea „Uniți Sub Tricolor” s-au arătat revoltați de decizia UEFA, care are conotații politice grave, în opinia fanilor români. Aceștia așteaptă ca autoritățile și FRF-ul să ia măsuri în această speță.

Ne amintim cu dezgust toate măsurile abuzive ale UEFA împotriva naționalei României, când pentru non-motive, echipa noastră a fost sancționată usturător repetat. O organizație care se bate cu pumnul în piept că nu acceptă imixtiunea politică în fotbal, dar arată acum că se face preș în fața Guvernului de la Budapesta, cel care de ani de zile își manifestă pretențiile revizioniste.

Un for european care României mereu i-a atribuit amenzi inexplicabile și meciuri cu porțile închise pentru motive minore, iar Ungariei îi permite oficial folosirea unei harți care conține teritorii iluzorii de la toți vecinii săi.

Un gând și pentru FRF, cea care pentru un fotoliu călduț al președintelui ei, la reuniunile UEFA, s-a pus mereu în poziție slugarnică și a înghițit cu capul plecat orice măsură disproporționată și discriminatorie pentru naționala noastră, în numele corectitudinii politice și pentru a demonstra obediență în fața gigantului de la Nyon.

Așteptăm cu interes reacțiile autorităților române, ale Federației, presei și ale societății romanești, mai ales că atunci când inclusiv premierul maghiarilor, Viktor Orban a afișat simboluri ale Ungariei Mari, autoritățile române abilitate au sancționat ferm acest derapaj, care acum a ajuns la cel mai înalt nivel fotbalistic, girat de organizația mafiotă UEFA.

Să vedem dacă mai există pic de demnitate și în afara peluzelor, care mereu și constant au ținut coloana dreaptă, indiferent de abuzuri, este o parte din mesajul suporterilor.

Răzvan Burleanu ia primele măsuri după ce a aflat decizia UEFA. „La prima oră”

Forul de la Casa Fotbalului nu stă cu mâinile în sân și așteaptă lămuriri de la Nyon, după ce UEFA le-a permis maghiarilor să afișeze simbolul Ungariei Mari la meciurile selecționatei lor. Această măsură a stârnit indignare, inclusiv pentru conducerea FRF. De aceea, înainte ca România să ia o măsură, se va solicita o poziție clară a celor de la UEFA în legătură cu acest subiect.

Federația Română de Fotbal a luat act de anunțul făcut de Federația Maghiară de Fotbal și va solicita, chiar miercuri dimineață, o poziție oficială la UEFA, a fost răspunsul FRF la solicitarea colegilor de la Prosport.

Urmăriți Playsport.ro și pe