Uluitor. Ce susține fostul căpitan al Rusiei că ar trebui să se întâmple cu jucătorii străini care părăsesc campionatul: „Nu ar fi drăguț?”

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.03.2022, 20:50
Uluitor. Ce susține fostul căpitan al Rusiei că ar trebui să se întâmple cu jucătorii străini care părăsesc campionatul: „Nu ar fi drăguț?”

Vladimir Putin are în continuare parte de o susținere masivă în Rusia în ceea ce privește războiul declanșat asupra Ucrainei. Roman Shirokov, fostul căpitan al naționalei de fotbal, a făcut noi declarații controversate în legătură cu acest subiect.

Ajuns la vârsta de 40 de ani, fostul mijlocaș central consideră că jucătorii străini care aleg să părăsească Rusia, în urma deciziei date în acest sens de FIFA, ar trebui să le plătească echipelor de care aparțin banii care s-au plătit în schimbul transferurilor lor.

Fostul căpitan al Rusiei îl susține în continuare pe Vladimir Putin și propune sancțiuni dure pentru fotbaliștii străini care pleacă din această țară

Fost director sportiv la Khimki și Dinamo Moscova, Roman Shirokov este un susținător al lui Vladimir Putin și al deciziei acestuia de a invada Ucraina. El nu s-a arătat deloc surprins de hotărârea luată de FIFA, aceea de a-i lăsa pe jucătorii străini din Rusia să își găsească alte echipe, cel puțin până la finalul acestui sezon.

Decizia luată de FIFA nu mă surprinde deloc. Ne-au tratat vreodată diferit? Nimic nou… Timpul va trece și vom vedea cine are dreptate. De străinii care pleacă oricum nu aveam nevoie. Am altă idee. Cluburile au plătit niște bani pentru ei, nu ar fi drăguț să îi returneze pe toți?”, a spus Roman Shirokov în presa din Rusia.

Roman Shirokov este unul dintre cei mai radicali foști sportivi ruși în legătură cu acest subiect

Anterior acestor declarații, Shirokov, care a bifat 57 de meciuri pentru naționala Rusiei și a marcat 13 goluri, a mai spus și alte lucruri controversate de la izbucnirea războiului din Ucraina. El a afirmat în mod ferm că susține în totalitate invazia țării vecine și îi consideră trădători pe cei care s-au dezis de această acțiune.

Mult timp am fost marginalizați în sport. Răbdarea noastră, a președintelui nostru, a prietenilor noștri, a fost lungă. Acum răspundem așa cum trebuie. Sprijin în totalitate demersul președintelui! Armata Rusiei are sprijinul meu.

Ce mă îngrijorează e că mulți cetățeni ruși au devenit acum pacifiști, au uitat ce s-a întâmplat timp de 8 ani în Donbas, când copiii noștri erau uciși. Unii fotbaliști văd că vor să plece. Duceți-vă în Vest! Patria noastră v-a dat totul, acum o trădați. Am un mesaj pentru cei cărora le e rușine de acțiunile Rusiei: plecați!”, a spus Roman Shirokov pentru sports.ru, la câteva zile de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Cazul special al lui Oleksandr Aliyev. El apără Ucraina, dar părinții sunt în Rusia. Cum e prezentată invazia în țara lui Putin