Umilința suferită de Simona Halep a lăsat răni adânci. Campioana a avut parte de un moment teribil pe care nu-l va uita niciodată

Giosanu Catinca 21.04.2022, 10:05
Umilința suferită de Simona Halep a lăsat răni adânci. Campioana a avut parte de un moment teribil pe care nu-l va uita niciodată

Simona Halep este una dintre cele mai apreciate sportive române, fiind un exemplu bun pentru toată lumea. Însă, la un moment dat, i-au fost interzise antrenamentele la Centrul Naţional de Tenis. S-a întâmplat după ce fostul lider mondial a anunţat că este accidentată şi că nu participă la întâlnirea România – Olanda din Fed Cup.

Simona Halep, umilită în România

Dubla câştigătoare de Grand Slam a fost foarte afectată. Chiar dacă au trecut mulți ani de atunci, românca își amintește perfect ce a simțit în momentul în care i s-a spus că nu se poate antrena la Centrul Naţional de Tenis.

Cât despre federaţie, am avut şi momente mai puţin bune şi o să menţionez pentru prima dată în viaţa mea. În 2011, când am jucat turul trei pentru prima dată la un Grand Slam, în Australia, trebuia să vin în februarie acasă şi să joc în Fed Cup. Am făcut ruptură la abdomen şi am anunţat că nu o să pot participa.

Mi s-a comunicat că nu mai am voie să mă antrenez la Centrul Naţional de Tenis. Au fost momente foarte grele, pe care eu le-am ţinut oarecum în mine, dar a venit momentul să le şi spun. Pentru că acum zâmbesc, nu mă mai afectează.”, a povestit sportiva de la malul mării.

”Am jucat şi cu glezna ruptă şi cu spatele blocat”

Fostul lider mondial a mărtusirit că nu a primit niciun ban de la Federaţia Română de Tenis pentru că a jucat în Fed Cup.

De la federaţie nu am luat niciun ban că am jucat în Fed Cup, educaţia mea şi spiritul meu de sportiv a fost ca eu să joc pentru România fără nimic. Şi am jucat din tot sufletul de fiecare dată. Am jucat şi cu glezna ruptă şi cu spatele blocat.”, a mai spus Halep, într-un interviu acordat lui Andi Moisescu.

La acel moment, Halep avea 18 ani şi se afla la începutul carierei. Însă rezultatele ei s-au îmbunătățit semnificativ în anii următori.

În 2014, ”Simo” a reușit să devină numărul 11 mondial în clasamentul WTA, în momentul participării la Australian Open.

Ulterior, sportiva noastră a disputat mai multe finale de Grand Slam şi chiar a câștigat două dintre acestea. Este vorba despre Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Acte de caritate

De-a lungul carierei sale, Simona Halep s-a alăturat organizațiilor caritabile pentru a ajuta la strângerea de fonduri. Ea a luat parte și la turnee de caritate, evenimente care au avut parte cu preponderență în străinătate. De asemenea, a donat 30.000 de euro pentru spitalele din România la începutul pandemiei de coronavirus. Nici acum nu s-a dat la o parte, când refugiații ucraineni au venit cu zecile de mii la noi în țară.

Campioana din Constanța s-a implicat într-o campanie umanitară. Ea a spus că suferă teribil pentru oamenii afectați de război.

Este dramatic. Este ceva ce nu mi-am putut imagina vreodată că o să se întâmple. Săracii oameni, cei care sunt în cauză… Este foarte, foarte greu! Eu sper totuşi să se termine cât mai repede şi să nu fie alte victime. Am această teamă, pentru că niciodată nu ştii ce se poate întâmpla. Trebuie să gândim totuşi cât se poate de pozitiv şi să trăim ziua de astăzi. Mi se pare dramatic tot ce se întâmplă. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce trăiesc ei acum.”, a declarat Simona Halep, despre situația dramatică din Ucraina.