Un bețiv i-a făcut viața un coșmar lui Novak Djokovic. Ce s-a întâmplat la Australian Open 2023

Olteanu Ștefan 19.01.2023, 19:58
Un bețiv i-a făcut viața un coșmar lui Novak Djokovic. Ce s-a întâmplat la Australian Open 2023

În stilul lui Nick Kyrgios, Novak Djokovic și-a pierdut cumpătul la Australian Open 2023 și s-a luat la ceartă cu arbitrul de scaun, totul din cauza unui suporter din tribune. Djokovic l-a acuzat pe fanul respectiv că este „beat criță”.

„Tipul e beat criță, mă provoacă!”. Novak Djokovic, într-o ipostază rară la Australian Open 2023

Novak Djokovic (35 de ani – 5 ATP) l-a întâlnit pe Enzo Couacaud (27 de ani – 191 ATP) în turul doi de la Australian Open 2023 și a fost surprins într-o ipostază rară, care îl definește mai degrabă pe Nick Kyrgios.

În ciuda faptului că era favorit cert în disputa cu Enzo Couacaud, Djokovic a avut parte de un duel destul de dificil și după o oră și 44 de minute scorul la seturi era 1-1. Ulterior, Djokovic s-a desprins și a câștigat meciul, scor 6-1, 6-7 (5), 6-2, 6-0.

Ce a atras atenția a fost tensiunea arătată de Djokovic. Sârbul a fost deranjat de un fan din tribune, care la un moment dat i-a transmis inclusiv să „se ducă acasă”. Ulterior a fost presat de mai multe ori de același suporter, iar Djokovic a cedat nervos. S-a dus la arbitrul de scaun și i-a solicitat să ia măsuri, deoarece fanul respectiv este „beat criță”:

„Toată seara au vorbit. Știi despre ce e vorba? Și ce-o să faci în legătură cu asta? Te rog să răspunzi! Glumești? Știi cine e. Tipul e beat criță. Încă de la primul punct, mă provoacă. Nu a venit aici ca să vadă tenis. Doar vrea să mă enerveze. Așa că te întreb: ce ai de gând să faci în această privință?

L-ai auzit de cel puțin zece ori. Eu l-am auzit de cincizeci de ori. Ce o să faci? De ce nu le ceri forțelor de ordine să îl evacueze din stadion?”, a tunat Djokovic, fiind surprins și de camerele de filmat.

În turul trei de la Australian Open 2023, Novak Djokovic va da piept cu bulgarul Grigor Dimitrov (28 de ani – 31 ATP).

Nick Kyrgios, dat în judecată pentru un discurs similar

Coincidență sau nu, Novak Djokovic a fost martor, pe 10 iulie 2022, în finala de la Wimbledon, la o scenă similară. Sârbul l-a întâlnit atunci pe Nick Kyrgios, care la rândul său a fost deranjat de un fan care, aparent, consumase băuturi alcoolice.

A fost vorba despre o femeie, care i-a distras atenția lui Kyrgios în repetate rânduri. La un moment dat, australianul a cedat:

„Îmi distrage atenția când servesc într-o finală la Wimbledon… Este beată moartă în primul rând și vorbește cu mine în timpul meciului, așa că dă-o afară… Știu care este, e cea care arată de parcă a băut 700 de pahare… Îmi vorbește de fiecare dată când primesc mingea”, a răbufnit Nick Kyrgios, în finala de la Wimbledon 2022.

Anna Palus este femeia care a fost jignită de Nick Kyrgios. Ea este avocată, iar după incidentul de la Wimbledon a decis să îl dea în judecată pe australian, acuzând că acesta a făcut „o afirmație nesăbuită și complet lipsită de temei”. Anna Palus a fost evacuată din tribune la finala dintre Djokovic și Kyrgios.

Urmăriți Playsport.ro și pe