Un cunoscut comentator TV de la noi, ținta revoltei fanilor de la Steaua: „O vădită rea intenție”

Olteanu Ștefan 10.08.2022, 15:27
Un cunoscut comentator TV de la noi, ținta revoltei fanilor de la Steaua: „O vădită rea intenție”

Bogdan Cosmescu, un cunoscut comentator TV din România, care activează la posturile Orange Sport și Prima Sport, a ajuns ținta revoltei fanilor de la CSA Steaua. Totul a pornit după duelul pe care CSA Steaua și Metaloglobus București l-au disputat în runda inaugurală a Ligii 2.

Fanii CSA Steaua au pus tunurile pe un cunoscut comentator TV. De unde a pornit scandalul

CSA Steaua a remizat în runda inaugurală a noului sezon de Liga 2, scor 1-1 pe teren propriu cu Metaloglobus, iar de supărare fanii și-au vărsat frustrarea pe Bogdan Cosmescu, un cunoscut comentator TV din România.

Vocea acestuia a putut fi auzită la posturile Orange Sport și Prima Sport, cele care au transmis și partida menționată anterior. Și se pare că modul în care acesta a indicat echipa gazdă i-a scos din sărite pe suporteri.

Pe pagina de Facebook „Glasul Armatei”, mai mulți fani ai „militarilor” i-au încurajat pe toți urmăritorii să facă o plângere la CNA împotriva comentatorului. Motivul? Acesta ar fi evitat să pronunțe numele „Steaua București” în momentele în care făcea trimitere la formația din Ghencea. În schimb, echipa lui Daniel Oprița ar fi fost indicată drept „CSA”, „Clubul Sportiv al Armatei”, „clubul ministerului” sau „echipa gazdă”.

Glasul Armatei le recomandă tuturor suporterilor clubului Steaua București să trimită reclamaţii la CNA – Consiliul Național al Audiovizualului pentru comentariul mizerabil de la posturile Orange Sport si Prima Sport.

Bogdan Cosmescu, comentatorul posturilor de televiziune Orange Sport 1 si Prima Sport 1, a sfidat toate regulile deontologice ale jurnalismului si a indus în eroare, în mod intentionat, publicul partidei Steaua Bucuresti – Metaloglobus din prima etapă a Ligii a 2-a.

Pe parcursul celor 95 de minute ale partidei, Bogdan Cosmescu nu a pronuntat nici măcar o secundă numele corect al echipei STEAUA BUCUREŞTI.

Într-un dispret total fată de public si fată de suporterii care au urmarit partida la cele doua posturi TV, comentatorul Bogdan Cosmescu a evitat cu o vădită rea intentie să pronunte numele corect al echipei STEAUA si a înlocuit acest nume cu următoarele cuvinte: CSA (a se citi fonetic “Ce Se A”), „echipa gazdă”, “Clubul Sportiv al Armatei”, “clubul ministerului”, etc.”, au transmis fanii, pe rețelele de socializare.

Cum răspunde Bogdan Cosmescu acuzațiilor

Reacția furioasă a fanilor a stârnit și un răspuns din partea comentatorului. Bogdan Cosmescu spune că este dreptul fanilor să facă plângere la CNA:

„CSA e CSA. Nu e așa? Așa mi-a venit să spun. Nu sunt obligat să spun Steaua București. Poate acum se vor trezi și cei de la CFR că o să ceară să li se spună CFR Cluj, nu doar CFR.

Dacă mi se spune de către CNA sau de către judecători că e obligatoriu să pronunț Steaua București, o să mă conformez. E dreptul fanilor să facă plângere. CNA va hotărî dacă au sau nu dreptate. Probabil că din frustrare fac asta și urmăresc ce spune toată lumea”, a răspuns Bogdan Cosmescu, potrivit gsp.ro.

Nu doar Bogdan Cosmescu i-a supărat pe fanii echipei din Ghencea. La Steaua – Metaloglobus a fost o atmosferă tensionată, iar ultrașii s-au așezat lângă conducători pentru a-i înjura.