Un fost arbitru i-ar fi cerut bani lui Gigi Becali pentru a juca la ruletă și blackjack. Cine este celebrul personaj

Autor: Gheorghiu Dan / 27.06.2022, 16:43
Un fost arbitru i-ar fi cerut bani lui Gigi Becali pentru a juca la ruletă și blackjack. Cine este celebrul personaj

Gigi Becali (63 de ani) a dezvăluit recent că a fost abordat de fostul arbitru Nicolae Grigorescu (66 de ani) pentru a-i împrumuta bani la cazinou. Fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor a negat cele susținute de patronul FCSB. Marius Avram și Florin Prunea au comentat pe marginea scandalului „estival” declanșat de omul de afaceri.

În încercarea de a justifica lipsa de performanță din ultimii ani, Gigi Becali spune că echipa sa nu s-a mai apropiat de mult visatul titlu din Liga 1 din cauza corupției din fotbalul românesc. Are și un un exemplu personal, în care spune că a refuzat să împrumute bani unui fost arbitru. Potrivit omului de afaceri, Nicolae Grigorescu i-ar fi cerut ajutorul financiar pentru juca la cazinou. Fost arbitru asistent, Grigorescu a purtat ecusonul FIFA între 1994 și 2000. Vicepreședinte și președinte al CCA, apoi observator și supervizor UEFA sunt funcțiile ocupate de acesta după retragerea din arbitraj.

Gigi Becali, abordat de Nicolae Grigorescu pentru un ajutor financiar la cazinou

Fără titlu din 2015, Gigi Becali își apără imaginea de „jucător corect”. Totuși, eforturile latifundiarului lovesc indirect în imaginea lui Nicolae Grigorescu. „Eu exclud minciuna și hoția, nu au loc la mine. Dacă voiam să fac eu hoție, luam 20 de campionate.

Ăla, arbitrul, juca cu mine la cazino. Ăla de la Timișoara, Grigorescu. Îmi cerea împrumut și nu îi dădeam, i-am zis că se interpretează. Era șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor. Și eram campion, campion, campion…

Dacă vreau să fiu campion, «ia, mă dublu». Că nici nu a cerut mult. Eu vreau să fiu campion pe drept pentru că vreau să primesc cununa”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Nicolae Grigorescu are în palmares o finală de Liga Campionilor, Ajax – Milan 1-0, în 1995, alături de Ion Crăciunescu, dar și mai multe meciuri la turneele finale: 5 la Cupa Mondială din 1998 și 4 la EURO 2000.

Florin Prunea, ironic după dezvăluirile lui Gigi Becali

Dezvăluirile patronului FCSB au fost comentate și de Marius Avram și Florin Prunea. Cei doi au preferat o atitudine ironică la adresa omului de afaceri din Pipera.

„Vorbea de vremea în care Grigorescu era președinte, a fost în perioada 2003-2005. Dacă e adevărat, Gigi Becali are o memorie extraordinară, vorbește de ceva de acum 17 – 20 de ani…Nu știu de ce a scos-o pe asta de acum 20 de ani”, a reacționat Marius Avram pentru ProSport.

„Gigi a lăsat-o în ceață…Poate ne spunea ce juca, blackjack, ruletă, păcănele?”, s-a rezumat a spune și Florin Prunea.

Ce susținea Gigi Becali în 2010

Deși acum spune că nu i-a acordat fostului arbitru suma cerută, în urmă cu 12 ani Gigi Becali a dezvăluit și despre ce bani ar fi fost vorba.

„E om de cazinou (n.r. – despre Grigorescu), îl cunosc bine. Îl respect ca om. L-am şi ajutat de câteva ori.

Mi-a cerut o dată 50.000 de euro şi altă dată 30.000. I-am dat, că la vremea respectivă banii ăştia nu însemnau nimic pentru mine. Nu mi i-a dat înapoi, dar nici eu nu i-am cerut”, ar fi spus Becali, conform Gsp.

Nicolae Grigorescu este ultimul arbitru român care a oficiat la meciuri de la un Campionat Mondial. S-a întâmplat la turneul final din 1998, organizat în Franța.