Un fotbalist din Serie A a fost condamnat la închisoare cu executare pentru asociere cu mafia italiană

Iosif Pintilie 05.05.2023, 00:46
Un fotbalist din Serie A a fost condamnat la închisoare cu executare pentru asociere cu mafia italiană

Probleme pentru un fotbalist ce a evoluat în 25 de meciuri în acest sezon în Serie A. Armando Izzo, fundaș central de 31 de ani, cu trei meciuri jucate în squadra azzurra, își va petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Din Serie A, direct în penitenciar

Izzo a fost condamnat pentru mai multe meciuri tucare în 2014, pe când juca la Avellino. De trucarea meciurilor ar fi beneficiat celebrul clan Camorra, din Secondigliano.

La aproape nouă ani distanță de la acel moment, fundașul a fost condamnat la cinci ani de închisoare și urmează să intre în penitenciar. Pe lângă frauda sportivă, el mai este acuzat și de asociere la crima organizată, având legături cu Vanella Grassi.

Partidele dintre Modena – Avellino (1-0, 17 martie 2014) și Avellino – Reggina (3-0, 25 mai 2014), jucate în Serie B, sunt cele două meciuri trucate. Acuzațiile au venit pe 23 mai 2016. Alături de el, au fost acuzați mijlocașii Luca Pini și Francesco Millesi.

Pe 3 martie 2017, procurorul federației italiene a cerut ca Izzo să fie suspendat șase ani și amendat cu 20.000 de euro. O lună mai tâziu, el a fost suspendat pe 18 luni și amendat cu 50.000 de euro, urmând ca peste o altă lună să i se reducă pedeapsa la 6 luni.

Revenit pe teren, el a mai jucat pentru Genoa, până în 2018, respectiv pentru FC Torino, între 2018 și 2022. Din vară, a fost împrumutat la Monza, echipa patronată de Silvio Berlusconi.

Curtea din Napoli l-a condamnat astăzi la cinci ani de închisoare, după ce procurorul de caz, Maurizio de Marco, ceruse o pedeapsă de 4 ani și 10 luni de închisoare. Avocații săi, Rino Nugnes și Stefano Montone, au anunțat că vor depune recurs.

Urmăriți Playsport.ro și pe