Un impresar important dă verdictul în războiul Prodan – Becali: „I s-a făcut Maradona!”. În ce constă schema înșelătoriei

Marian Cărăvan / 03.02.2021, 12:22
Un impresar important dă verdictul în războiul Prodan – Becali: „I s-a făcut Maradona!”. În ce constă schema înșelătoriei

Transferul lui Dennis Man la Parma a stârnit polemici. E conflict deschis între Anamaria Prodan și familia Becali, după ce impresara a fost „sărită din schemă”, deși îl reprezenta pe fotbalistul roș-albaștrilor. Un impresar important dă verdictul în războiul Prodan – Becali. Acesta pomenește despre înșelătoria care poartă numele celebrului Diego Maradona.

Un impresar important dă verdictul în războiul Prodan – Becali

Anamaria Prodan a sărit ca arsă atunci când a constatat că este înlăturată pe ultima sută de metri a realizării transferului lui Dennis Man la Parma. Asta cu toate că îl impresaria pe fotbalistul echipei lui Gigi Becali. Pe fir intrase Giovanni Becali, care s-a implicat în transferul lui Dennis Man. Mai mult decât atât, Anamaria Prodan spune că Dennis Man a fost obligat să renunțe la colaborarea pe care o avea cu impresara și să semneze cu firma lui Giovanni Becali. De aici a început războiul dintre Anamaria Prodan și familia Becali, care le dă și altora „apă la moară”. Un impresar important dă verdictul în războiul Prodan – Becali. Este vorba despre Florin Manea, agentul tânărului Radu Drăgușin, de la Juventus Torino.

Florin Manea dă verdictul în războiul Prodan – Becali. A și „înțepat-o” pe impresară, amintind despre episodul în care Nicușor Stanciu i-a fost „furat” lui Manea chiar de către Anamaria Prodan. Forin Manea pomenește despre metoda „Maradona”, care i-a fost aplicată acum Anamariei Prodan.

Dennis Man era un jucător determinant pentru FCSB. Dar e bine că a plecat în străinătate. Giovani Becali nu e de vină cu nimic, eu aș fi făcut la fel, mi-aș fi făcut meseria! Nu mi-e frică de Giovani, îmi este frică doar de Dumnezeu și nevastă.

I s-a făcut Maradona Anei! Nu a fost jecmănită, e un cuvânt cam dur. A fost o diferență de cifre la salariu. Fără să se supere pe mine, Dennis Man este vinovat că Anamaria Prodan a fost sărită din schemă. Nu impresarii sunt de vină, să fie clar!

N-o văd atât de importantă! Este o femeie care a reușit în lumea bărbaților. Când mi l-a furat pe Nicușor Stanciu n-am dat jucătorul în judecată, n-am zis nimic, mi-am luat paguba. Asta trebuie să facă și ea acum. Să-și ia paguba”, a spus Florin Manea, la ProSport Live.

Florin Manea da verdictul in razboiul Prodan - Becali
Florin Manea da verdictul in razboiul Prodan – Becali

În ce constă metoda „Maradona”

Numele lui Diego Armando Maradona este asociat nu numai cu magia de pe dreptunghiul verde, ci și cu fapte rele. Legenda fotbalului mondial a dat numele unei înșelătorii care a făcut victime în România, în primii anii de după decembrie 1989. O înșelătorie care are legătură, evident, cu banii. Cum funcționa metoda „Maradona”, prin care oamenii de bună credință erau înșelați? Așa cum marele fotbalist își dribla cu eleganță adversarii pe gazon, așa și escrocii își foloseau „abilitățile” pentru a-i fenta pe oamenii de bună credință. Acestora li se crea doar iluzia unei investiții profitabile. În realitate, era o mare înșelătorie.

Schimbul valutar explodase în acele vremuri, iar cei ce dețineau sume mari, profitau de naivitatea oamenilor. Escrocii ofereau un curs valutar mai bun decât cel al băncilor sau al caselor de schimb. Momiți de o așa „ofertă”, mulți au căzut victimile escrocheriei. „Valutiștii” luau banii de la victime și în teancul de valută strecurau bucăți de ziar. Chiar dacă oamenilor li se numărau banii reali în față, într-o clipă de neatenție le era înmânat un teanc în care se aflau bucăți de ziar strecurate printre bancnote.