Un internațional român a fost scos la vânzare de club. Universitatea Craiova stă la pândă: „Au fost discuții. Prețul e negociabil!”

Marian Cărăvan / 20.05.2021, 16:56
Un internațional român a fost scos la vânzare de club. Universitatea Craiova stă la pândă: „Au fost discuții. Prețul e negociabil!”

Se fac deja strategiile pentru sezonul viitor. Un internațional român scos la vânzare de un club din Liga 1 se află în vizorul celor de la Universitatea Craiova. Formația din Bănie stă la pândă, pentru a pune mâna pe fotbalistul al cărui preț e negociabil.

Universitatea Craiova stă la pândă pentru un internațional român scos la vânzare

Vânzarea de jucători reprezintă pentru cluburi colacul de salvare atunci când ajung în situații critice. Cam cum se întâmplă acum la Astra Giurgiu, formație care a retrogradat surprinzător în liga secundă. Asta după ce, în timpul sezonului regular, a fost foarte aproape să prindă play-off-ul. Lovită din toate părțile, cu probleme financiare, cu jucători suspendați de ANAD, cu patronul arestat, Astra a plătit în acest sezon cu retrogradarea în Liga 2. Faptul că a ajuns în finala Cupei României este o palidă consolare pentru formația giurgiuveană.

Cu o situație critică și tot mai greu de gestionat, soluția oficialilor grupării giurgiuvene este vânzarea de jucători. Unul dintre ei este portarul David Lazar, de care se interesează tot mai insistent Universitatea Craiova. Singurul fotbalist al Astrei convocat de Mirel Rădoi la echipa națională este scos la vânzare de club. El poate fi transferat pentru „prețul corect”, după cum precizează președintele Astrei, Dani Coman. Poate chiar la Universitatea Craiova.

Ceea ce pot să vă spun este că CS U Craiova și l-a dorit pe David Lazar încă de acum jumătate de an. Am fost în discuții cu cei de acolo, dar în momentul de față Lazar este jucătorul Astrei și nu ar fi corect nici față de club și nici față de portarul de acolo să vorbim mai multe. O să vedem de la vară dacă și-l mai doresc. Orice preț este negociabil și orice fotbalist este transferabil contra unei sume corecte de bani!”, a spus oficialul Astrei pentru Realitatea Sportivă.

David Lazar a fost scos la vanzare de Astra. Universitatea Craiova sta la panda
David Lazar a fost scos la vanzare de Astra. Universitatea Craiova sta la panda

Cine este David Lazar, fotbalistul scos la vânzare de Astra

David Lazar s-a născut pe 8 august 1991, la Oradea. A evoluat pentru formaţiile Voinţa Sibiu, Pandurii Târgu Jiu şi FC Botoşani, înainte de a pleca în Danemarca, la BK Vejle. Nu a stat mult în Scandinavia, iar în iulie 2017 s-a întors în România, la Astra Giurgiu.

  • 88 de meciuri, 98 de goluri încasate şi 30 de meciuri fără gol primit are pentru Astra
  • 40 de meciuri, 46 de goluri încasate şi 12 meciuri fără gol primit are pentru Pandurii
  • 24 de meciuri, 39 de goluri încasate şi 6 meciuri fără gol primit are pentru FC Botoşani
  • 1 meci şi 5 goluri primite are pentru Vejle.

Fost internaţional de tineret, David Lazar a debutat şi în echipa de seniori a României. Mirel Rădoi la titularizat în partida pe care România a câştigat-o, acasă, contra Belarusului, într-un meci amical, scor 5-3, în 2020. De asemenea, a fost pe banca de rezerve a naţionalei în ultimul an şi jumătate.

David Lazar este cotat de transfermarkt.com la 900.000 de euro. La un moment dat se vehicula ideea că Universitatea Craiova ar fi dispusă să dea 200.000 de euro pentru achiziționarea lui David Lazar.