Un nou atac dezlănțuit al lui Ionel Ganea la adresa lui Edi Iordănescu: „E cel mai slab selecționer din istorie”

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.09.2022, 16:17
Un nou atac dezlănțuit al lui Ionel Ganea la adresa lui Edi Iordănescu: „E cel mai slab selecționer din istorie”

Ionel Ganea continuă să fie poate cel mai aspru contestatar al lui Edi Iordănescu. Fostul mare atacant al naționalei României a răbufnit la adresa selecționerului, chiar și după victoria cu 4-1 în fața Bosniei, care însă nu a adus și salvarea de la retrogradare în Nations League.

Ionel Ganea, un nou atac dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu

După ce l-a criticat dur pe selecționer, înaintea meciului din Finlanda, la PlaySport Live, Ionel Ganea a fost chiar și mai aspru după meciul cu Bosnia Herzegovina, din Giulești. El a spus că Edi Iordănescu este cel mai slab selecționer din istoria echipei naționale a României și a propus două variante de înlocuire a acestuia.

„În primul rând, vreau să-i felicit pe băieți pentru victorie. Măcar am încheiat campania cu o impresie bună. Nu contează că au jucat cu rezervele sau cu echipa a doua. Era rău dacă ne băteau. În plus, între naționale orice meci are miză, nu-ți poți desconsidera propria țară.

Mi-a plăcut Alibec, s-a zbătut, a alergat mult. Chiar mi-a dat senzația că și-a dorit enorm să câștige. Până la urmă, era normal să se bucure jucătorii, au câștigat și ei, în sfârșit. Unii au dat gol după nu știu cât timp.

E dureros, pentru că niciodată naționala nu a terminat pe ultimul loc într-o grupă. E dureros, foarte dureros… Fotbalul românesc scârțâie în general. Abia acum avem două echipe în cupele europene după o grămadă de ani. Din urmă nu mai vine nimic. Vedeți că sunt probleme și la loturile de tineret. Sunt probleme mari de tot! Ar trebui ca șefii fotbalului românesc să-și pună întrebări, dar pe ei îi interesează doar marketing, management, vânzâri, nu rezultatele naționalei.

Boloni și Pițurcă, variantele propuse de fostul atacant al naționalei

(n.r. Legat de faptul că Edi Iordănescu ar fi trebuit să plece de la națională încă după rezultatele din luna iunie) Cam așa zic și eu, da, trebuia să plece mai devreme. Rezultatele nu-l ajută și nu-l recomandă pe Edi. Personal, n-am nimic cu el, să nu se supere, dar, dacă faci o analiză, vezi că e cel mai slab antrenor din istoria naționalei! Eu aș reconstrui echipa națională, aș aduce doar jucători cu o medie de vârstă de 22-23 de ani și aș sacrifica doi ani pentru a crea o formație pentru viitor.

(n.r. Ce selecționer ar trebui să vină în locul lui Edi Iordănescu) Unul cu experiență, cum nu prea am mai avut în ultimul timp, ca Boloni, Pițurcă, antrenori care au confirmat, cu rezultate, cam asta aș alege. Nu prea mai văd răutatea aia în teren la echipa națională. Foarte rar și la foarte puțini jucători. Deși nu înțeleg, pentru că echipa națională poate fi o rampă de lansare pentru ei, mai ales dacă nu joci în cupele europene la nivel de club”, a spus Ionel Ganea potrivit gsp.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe