Un nou nume pentru Arena Națională! Primăria va încasa o sumă uriașă

Octavian Vasilescu / 19.02.2022, 18:45
Un nou nume pentru Arena Națională! Primăria va încasa o sumă uriașă

Arena Națională și-ar putea schimba denumirea în viitorul apropiat, după apariția unui proiect de lege care își propune să reducă semnificativ pierderile stadionului.

Florin Covaci, membru în Consiliul General al Municipiului București din partea USR, a vorbit despre viitorul Arenei Naționale. Cel mai mare stadion al țării reprezintă o gaură în bugetul Primăriei Municipiului București, astfel că vânzarea numelui Arenei Naționale ar putea o sumă importantă.

Un nou nume pentru Arena Națională! Primăria va încasa o sumă uriașă

Covaci spune că ar fi posibil ca numele Arenei Naționale să fie vândut în schimbul unei sume anuale de circa 10-15 milioane de lei:

Arena Națională este o gaură neagră. Pierderile sunt de milioane de euro. Ce ne-am propus noi este nu numai să închiriem numele stadionului, ci să găsim și un partener strategic. Ne dorim să aducem pe cineva care să poată trage arena în sus, să o scoată din situația actuală. Asta poate fi făcut doar de o companie mare, nu multe își permit să facă acest lucru

Am analizat mai multe arene din Europa, iar un punct de plecare ar fi de 10 milioane de lei pe an. O astfel de sumă ar duce la echilibrarea bugetului, ar face sustenabilă Arena Naţională.

Unde ne-am încadra noi, scenariul ideal, ar fi 15-20 de milioane de lei. La o astfel de sumă am stinge toate cheltuielile, am face şi profit. Dar realist, suntem undeva la 10-15 milioane”, a spus Florin Covaci, unul dintre iniţiatorii proiectului, pentru site-ul Panorama.ro.

Numeroase stadioane celebre din lume și-au vândut numele pentru sume importante, cum ar fi: Allianz Stadium, Emirates Stadium sau Spotify Camp Nou.

FC Barcelona ar urma să primească 280 de milioane de euro după ce Sportify a cumpărat numele arenei Camp Nou.

Arena Națională a găzduit finala Europa League din 2012

Arena Națională este cel mai mare stadion din România. Capacitatea arenei este de 55.634 de locuri.

Construcția Arenei Naționale a costat în jur de 200 de milioane de euro. Stadionul a fost inaugurat pe 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului România – Franța 0-0.

Arena Națională a găzduit finala Europa League din 2012, Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0. De asemenea, pe stadionul din Capitală s-au disputat și meciuri din cadrul EURO 2020.