Un nou scandal cu Istvan Kovacs în prim plan. Arbitrul român a avut un meci teribil cu Diego Simeone

Gabriel-Alexandru Ioniță 05.10.2022, 14:22
Un nou scandal cu Istvan Kovacs în prim plan. Arbitrul român a avut un meci teribil cu Diego Simeone

Istvan Kovacs a avut, cum era de așteptat pe undeva, un meci dificil la Club Brugge – Atletico Madrid, din cauza lui Diego Simeone. Recunoscut drept un antrenor foarte recalcitrant, argentinianul în vârstă de 52 de ani nu s-a putut abține la această partidă, mai ales în condițiile în care echipa sa era condusă și ulterior a și pierdut cu scorul de 2-0.

Istvan Kovacs, o nouă rundă a „meciului” cu Diego Simeone

În minutul 29, când scorul era încă 0-0, Simeone a solicitat, pe un ton destul de agresiv, un cartonaș galben pentru un fotbalist al formației belgiene. Însă, în cele din urmă, a fost el cel avertizat de „centralul” român în vârstă de 38 de ani.

Cei doi au de fapt un „meci” mai vechi. În primăvară, pe data de 5 aprilie, Istvan Kovacs a arbitrat meciul dintre Manchester City și Atletico Madrid, din manșa tur a sferturilor de finală UEFA Champions League. Și atunci, Simeone a primit cartonașul galben pentru proteste. În plus, la acel moment a fost aproape chiar de o eliminare, dar în cele din urmă s-a calmat, cu greu.

A fost al doilea meci arbitrat de Istvan Kovacs în această ediție de Champions League. Și al doilea antrenor important avertizat. În prima etapă, la Zagreb, românul i-a dat cartonaș galben în minutul 77 lui Thomas Tuchel, tot pentru proteste. Acel meci, pierdut de Chelsea cu scorul de 1-0, a fost ultimul pentru antrenorul german pe banca tehnică a londonezilor. El a fost demis și înlocuit cu Graham Potter.

Antrenorii echipelor spaniole, extrem de tensionați marți seară

Diego Simeone nu a fost singurul antrenor care s-a exteriorizat puțin exagerat marți seară la meciurile de Champions League. Xavi, antrenorul Barcelonei, a făcut scandal la finalul meciului pierdut în deplasare cu Inter Milano, scor 0-1.

În finalul meciului, Barcelona a cerut un penalty pentru un presupus henț în careu al lui Denzel Dumfries. În urma consultării monitorului VAR de la marginea terenului, Slavko Vincic a decis să nu acorde lovitură de la 11 metri pentru catalani, fapt ce l-a scos din minți pe Xavi, care a apreciat că a fost penalty clar la acea fază.

Anterior, la jumătatea reprizei secunde, Barcelona mai avusese un gol anulat. Pedri a reușit să înscrie, dar ulterior s-a constatat că Ansu Fati atinsese înainte mingea cu mâna. Iar reușita nu a fost validată. Faza invocată de Xavi a fost însă cea din prelungirile meciului.

La final, antrenorul spaniol a dezvăluit că a mers la arbitrul Vincic pentru a-i cere explicații, dar acesta nu a binevoit să facă acest lucru. Legat de acea fază, fostul mare mijlocaș central este convins că trebuie acordat penalty și că echipei sale i s-a făcut o mare nedreptate.

„Sunt supărat. Ar trebui să iasă arbitrii și să-și explice deciziile, pentru că noi nu înțelegem nimic. I-am cerut arbitrului să-mi explice deciziile după meci și a refuzat. Ceea ce am trăit astăzi este o nedreptate. Pentru mine, e foarte clar că a fost henț”, a declarat Xavi după meci.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe