Un star mondial l-a pus pe fugă pe Ianis Hagi: „Atunci am realizat că ceva nu e în regulă!” Sfatul care i-a salvat cariera mijlocașului naționalei

Robert Zanfir / 09.11.2021, 22:29
Un star mondial l-a pus pe fugă pe Ianis Hagi: „Atunci am realizat că ceva nu e în regulă!” Sfatul care i-a salvat cariera mijlocașului naționalei

Ianis Hagi a povestit că Vincent Kompany, fosta vedetă a lui Manchester City, i-a vorbit pe când juca la Genk. Sfatul primit de la fostul internațional al Belgiei l-a salvat pe actualul jucător al lui Rangers din cel mai greu moment al carierei.

De numele lui Ianis Hagi se leagă speranțele multor suporteri ai naționalei. Fiul lui Gică Hagi a avut un sezon excelent în tricoul lui Rangers. Mai mult, a marcat superb cu Germania, în meciul pierdut de România, 2-1.

Un star mondial l-a pus pe fugă pe Ianis Hagi

Totuși, nu toate au fost bune în cariera românului. Ianis a dezamăgit la Fiorentina și la Genk. La belgieni a ajuns cu mari speranțe, dar transferul s-a transformat într-un coșmar.

Ianis Hagi a povestit o întâlnire providențială cu starul lui Anderlecht, Vincent Kompany. Fostul mare jucător al lui Manchester City l-a oprit la finalul ultimul meci din Belgia, jucat de român, și i-a dat câteva sfaturi.

„M-a ajutat foarte mult, într-un moment greu în carieră, şi a fost ultimul meci al meu jucat pentru Genk… Am jucat în deplasare la Anderlecht, am jucat 30 de minute şi, imediat după meci, cum a fluierat finalul partidei, căpitanul de la Anderlecht, Vincent Kompany, a venit şi mi-a vorbit câteva minute.

Ştiu că mi-a spus că am jucat foarte bine şi că sunt foarte talentat şi să continui să muncesc, pentru că o să ajung departe.

Ciudat şi foarte haios a fost că imediat după meci, în vestiar, antrenorul mi-a spus că nu am intrat deloc bine în meci şi că nu i-a plăcut ce am adus echipei”, şi-a amintit internaţionalul român, într-un interviu pentru FRF.

Ianis Hagi, salvat de Vincent Kompany

Ianis Hagi a fost lăudat de Vincent Kompany, fostul mare fundaș al Belgiei și al celor de la Manchester City, unde a câștigat 4 titluri.

Cu toate acestea, Hannes Wolf, antrenorul lui Genk, i-a reproșat evoluția. Ianis a realizat, în acel moment, că e cazul să își recalibreze cariera.

„Atunci a fost momentul în care am realizat că ceva nu e în regulă.  După ce un asemenea fost jucător, căpitan la Manchester City şi la naţionala Belgiei, îmi spune ceva şi antrenorul altceva, cu tot respectul…

Îl respect pentru ceea ce face şi că munceşte… dar nu eram pe aceeaşi pagină. Mi-a confirmat că trebuie să îmi găsesc o altă echipa unde sunt apreciat.

Nu ştiu dacă ţin cel mai mult la acest compliment, dar într-un moment greu al meu în carieră mi-a confirmat că sunt pe drumul bun şi că pot să ajung unde îmi doresc”, a adăugat Ianis Hagi.