Un tânăr baschetbalist a ajuns imobilizat la pat după o accidentare groaznică. Nume importante din România strâng bani pentru operația lui Radu Canciu

Octavian Vasilescu / 30.07.2022, 13:00
Un tânăr baschetbalist a ajuns imobilizat la pat după o accidentare groaznică. Nume importante din România strâng bani pentru operația lui Radu Canciu

Un tânăr baschetbalist din Târgoviște, Radu Canciu (13 ani), are nevoie urgentă de o operație în Belgia. El a suferit o accidentare la coloana vertebrală și a rămas imobilizat la pat.

Sunt șanse ca Radu să se recupereze, dar acesta ar trebui să urmeze și un tratament în Belgia. Canciu este legitimat la CSȘ Târgoviște și este considerat un sportiv de mare perspectivă. Cazul său a unit lumea baschetului din România. Cu toții și-au dat mâna și încearcă să-l ajute pe Radu să obțină banii necesari pentru a pleca în Belgia.

Cine dorește să facă o donație poate transfera o anumită sumă în contul eschis pe numele mamei sale, Canciu Ana Maria: RO59RZBR0000060008220178.

Se pare că operația și tratamentul ar costa 277.000 de euro, iar întreg procesul se întinde pe o durată de șase luni.

Vlad Moldoveanu, apel pentru Radu Canciu

Baschetbalistul Vlad Moldoveanu a postat un mesaj pe Facebook despre cazul lui Radu:

„În urmă cu o lună a suferit un grav accident, în urma căruia s-a ales cu un traumatism al coloanei vertebrale. Astăzi este imobilizat la pat. Prima lui întrebare atunci când a urcat în salvare, a fost: „O să mai pot juca baschet vreodată?”

Îmi amintesc de mine de la vârstă lui. Visam să fiu cine sunt astăzi și am avut marele noroc să nu mă fi lovit soarta vreodată cu astfel de clipe tragice. Când mi-au vorbit colegii despre accidentul lui Radu, am simțit că nu pot rămâne spectator. Mai ales că sunt și eu la rândul meu tată și nici nu îmi pot imagina prin ce momente trec părinții săi.

Vă îndemn să îl ajutați pe micul baschetbalist, o tragedie nu trebuie să se prăbușească în tăcere și anonimat.

Radu se poate recupera și își poate trai visul pe mai departe. Are nevoie de un tratament costisitor, care poate fi dus la bun sfârșit doar la clinica din Belgia, unde se află acum internat.

Pentru asta, scot la licitație maioul purtat de mine în sezonul trecut, la CSO Voluntari. Maiou în care am câștigat alături de echipă Cupa României și o medalie de argint”, a scris Moldoveanu, pe Facebook.