Un transfer blestemat! Florin Tănase riscă o suspendare de 16 meciuri

Robert Zanfir / 02.08.2022, 16:30
Un transfer blestemat! Florin Tănase riscă o suspendare de 16 meciuri

Florin Tănase (27 de ani) riscă o suspendare din partea FIFA, după ce chinezii de la Shanghai Port au contestat acordul mijlocașului de la FCSB cu Al Jazira. Jucătorul a plecat luni seară spre Olanda, unde este stabilit cantonamentul arabilor.

Pleacă sau nu pleacă? Transferul lui Florin Tănase s-a transformat într-o telenovelă în ultima vreme. Fotbalistul cumpărat de Gigi Becali, în 2016, de la Viitorul (actuala Farul Constanța – n.r.) a ratat mai multe oferte în ultimii ani. „Nu am trăit așa ceva în toată cariera”, s-au plâns frații Victor și Giovanni Becali. Vestea cea mare a venit, însă, când nimeni nu se mai aștepta. Dar Florin Tănase riscă să dea cu copita la găleata cu lapte.

Florin Tănase riscă o suspendare de 16 meciuri

Ce s-a întâmplat? Jucătorul FCSB și-a dat acordul transferului la Shanghai Port, după ce chinezii au plătit clauza de 3 milioane de euro, plus un salariu de 1 milion pentru fotbalist. Pe fir a intrat, apoi, Al Jazira, care i-a oferit căpitanului de la FCSB un contract substanțial mai avantajos.

În acest context, Florin Tănase a întors „armele” și a ales oferta din Emirate. Chinezii au reacționat imediat și au apelat la FIFA. L-au acuzat pe român de dublă semnătură și încălcarea regulamentului.

Între timp, Florin Tănase a plecat luni seara spre Olanda. Al Jazira își desfășoară cantonamentul în Țările de Jos. Totuși, telenovela ar putea avea un final nefericit. Potrivit ProSport, jucătorul lui Gigi Becali riscă o suspendare de până la 16 meciuri, pentru dublă semnătură.

Mai mult, și FCSB și Aj Jazira ar putea avea de suferit. Cele două echipe riscă să primească interdicție la transferuri, dacă FIFA îi va da dreptate lui Shanghai Port.

Florin Tănase a adunat 227 de meciuri la FCSB, pentru care a marcat 83 de goluri și a oferit 41 de pase decisive. De asemenea, el a fost golgheterul Ligii 1 în ultimele două sezoane, cu 24 și 20 de goluri.

De ce s-a răzgândit Florin Tănase

Gigi Becali a dezvăluit din culisele afacerii. Omul de afaceri spune că a lăsat din bani pentru a-i facilita transferul.

„Florin Tănase pleacă la Al Jazira. Chinezii (Shanghai Port – n.r.) dădeau mai mult de 3 milioane de euro, au ridicat… eu voiam să-l dau în China. Dar Tănase a vrut aici (la Al Jazira – n.r.).

E şi mai aproape pentru el, plus că aici îi dau 1,8 milioane (n.r.- salariu anual), iar chinezii doar un milion. Bine, vreo 300.000 dă comisioane la impresari, dar e diferenţă mare.

Şi atunci am zis că nu are rost, deşi eu luam mai mulţi bani din transferul lui în China”, a spus Gigi Becali în conferința de presă în care i-a prezentat pe David Miculescu și Bogdan Rusu.

Da, bucuros. Cam greu să te desparţi după şase ani, pentru că e greu să pleci după atât timp de la un club atât de frumos. Aştept să ia campionatul şi să se califice în grupele Conference League, au şanse mari.

Vă pare şi vouă rău că plec?”,
Florin Tănase, la plecarea de pe aeroportul Henri Coandă

5,5 milioane de euro este cota lui Florin Tănase, conform transfermarkt.