Una dintre cele mai cunoscute cafenele Starbucks din București, închisă de ANPC. Ce au găsit inspectorii înăuntru

Alex Matei 23.03.2023, 23:52
Una dintre cele mai cunoscute cafenele Starbucks din București, închisă de ANPC. Ce au găsit inspectorii înăuntru

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor București (CPCMB) au închis o cafenea cunoscută din București. Motivul, au depistat mai multe nereguli. Ce au găsit inspectorii înăuntru.

Cafenea celebră din București, închisă de ANPC

Inspectorii ANPC au închis una dintre cele mai cunoscute cafenele Starbucks din Capitală din cauza mizeriei și a fructelor folosite la freshuri, tratate cu pesticide. Restaurantul se află în incinta Mall București, iar cei care frecventau cafeneaua cu pricina au fost dezamăgiți să afle despre neregulile descoperite de reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor București.

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a desfășurat o acțiune de verificare la magazinul Starbucks, aparținând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în București Mall, din sectorul 3 al Capitalei.

Ce sancțiuni au primit propietarii restaurantului

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren.

În urma verificărilor, comisarii CPCMB au concluzionat că au descoperit o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni:

– amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei
– oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme
– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Reacția președintelui ANPC

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a oferit o reacție după acțiunea desfășurată de reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor București.

Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolență și nepăsare! Așteptări mari, rezultate mici!”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Cafeneaua din București va fi redeschisă după ce va remedia problemele descoperite. Sursa citată mai arată că neregulile au fost următoarele:

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: “produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței

– existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

Urmăriți Playsport.ro și pe