Unde a ajuns să joace Florin Costea, fotbalistul care trebuia să-l îmbogățească pe Adrian Mititelu: „De aici mă retrag”

Robert Zanfir / 08.07.2022, 22:19
Unde a ajuns să joace Florin Costea, fotbalistul care trebuia să-l îmbogățească pe Adrian Mititelu: „De aici mă retrag”

Florin Costea (37 de ani) a semnat prelungirea contractului cu Viitorul Dăești, echipă din Vâlcea și care joacă în Liga 3. Fosta mare speranță a celor de FC U Craiova spune că va juca atât cât va reuși să se bucure de fotbal.

Florin Costea este exemplul de fotbalist în care suporterii și-au pus mari speranțe, dar care a dezamăgit la mai toate echipele pentru care a jucat. Pe când juca la FC U Craiova, atacantul era unul dintre cei mai cotați jucători români. Adrian Mititelu a refuzat atunci 6 milioane de euro oferiți de nemții de la FC Koln. A fost șansa carierei atacantului care avea să ajungă și la FCSB.

Unde a ajuns să joace Florin Costea, fotbalistul care trebuia să-l îmbogățească pe Adrian Mititelu

Ajuns acum la finalul carierei, Florin Costea joacă de plăcere în Liga 3. A semnat prelungirea contractului cu Viitorul Dăești, echipă pentru care joacă din 2019.

„Nu mai vreau să mai plec de acasă, de lângă familie, am fost plecat 20 de ani! Dăești este ultima echipă pentru care mai joc, de aici mă retrag.

Mai vreau să joc de plăcere, dacă sunt ferit de accidentări, joc cât mă țin picioarele. Când nu mai pot să joc, ridic mâna și mă dau singur la o parte. Eu vreau doar să joc, asta îmi place, nu sunt pasionat să și joc și să antrenez”, a declarat Costea pentru publicația locală Impact Real.

Gigi Becali, arătat cu degetul

În 2011, Florin Costea avea să semneze liber de contract cu FCSB (Steaua, la acea vreme – n.r.). A prins 19 partide și a marcat un gol în tricoul roș-albatru. Spune că nu i s-au oferit mai multe șanse din cauza lui Gigi Becali, care nu a avut interes să îl vândă.

„La FCSB joacă cine vrea patronul. Problema a fost la Becali, nu la Reghecampf (n.r. – antrenorul de atunci al FCSB).

N-a fost nicio problemă între mine și Reghecampf. Toată lumea știe, trebuie să joace doar anumiți jucători.

Eu venisem gratis la club, pe alți jucători se plătiseră sume importante de bani. Asta a fost problema”, a spus Florin Costea pentru Gsp.

După experiența de la FCSB, pentru Florin Costea au urmat Turnu-Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula, Zakho SC, grupare din Iraq, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FC U Craiova 1948 și Atletic Bradu. Mai de fiecare dată a semnat din poziția de jucător liber de contract.