Unde a ajuns să joace Gabriel Matei, fostul jucător de la FCSB. A semnat în a treia divizie din România

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.02.2023, 22:07
Unde a ajuns să joace Gabriel Matei, fostul jucător de la FCSB. A semnat în a treia divizie din România

Deși are doar 32 de ani, fundașul dreapta Gabriel Matei, care a fost legitimat la FCSB în perioada 2011 – 2015, a ajuns acum să evolueze pentru Vedița Colonești, echipă aflată pe ultimul loc în seria a șasea din Liga 3, cu doar șase puncte obținute în primele 15 etape. Anterior, fostul internațional de tineret a jucat la CSO Filiași, o echipă tot din Liga 3, dar care are pretenții la promovare în acest sezon.

Gabriel Matei a ajuns în 7 ani și jumătate de la FCSB la Vedița Colonești

Gabriel Matei a fost deja prezentat de noua sa echipă, alături de alți 9 jucători. Este vorba despre Nicușor Grecu, Dario Calotă, Alexandru Cincă, Nicolae Ruță, Robert Stancu, Ionuț Teodorescu, Cătălin Barbu, Antonio Stan și Mihai Coman.

Fundașul dreapta a fost crescut de Internațional Curtea de Argeș. În iulie 2010, a fost transferat de Pandurii Tg. Jiu pentru 100.000 de euro, conform Transfermarkt. După un singur sezon la formația gorjeană, el a fost transferat de FCSB în schimbul sumei de 600.000 de euro, conform aceleiași surse.

Timp de trei sezoane și jumătate a fost mereu în lotul roș-albaștrilor și a bifat destul de multe apariții. La un moment dat însă, a început să aibă probleme cu accidentările, motiv pentru care a „ieșit din schemă”. În ianuarie 2015 a fost împrumutat pentru jumătate de sezon la FC Brașov. Ulterior, după revenirea la FCSB, a fost cedat definitiv la Academica Clinceni. Se întâmpla în septembrie 2015.

După un an și jumătate destul de bun la ASA Tg. Mureș, au urmat mai multe experiențe nefericite și scurte la echipe precum Gornik Leczna (Polonia), Zira FC (Azerbaijan), Termalica (Polonia), Concordia Chiajna, Academica Clinceni, FC Argeș, din nou Gornik Leczna și Astra Giurgiu, înainte de a ajunge la CSO Filiași, în septembrie 2022. Gabriel Matei a fost convocat de două ori la naționala U21 a României.

Gabriel Matei, „clientul” lui Gigi Becali

Fundașul dreapta a devenit cunoscut în spațiul monden din România în urma relației pe care a avut-o la un moment dat cu Mădălina Pamfile, fostă asistentă TV. Această legătură a început odată cu transferul jucătorului la FCSB. În acea perioadă, jucătorul a fost luat în colimator de Gigi Becali. Acesta l-a acuzat de acte de indisciplină la antrenamente. Matei a fost chiar exclus din lot la un moment dat.

Am vorbit cu el şi la un moment dat i-am spus că să aibă şi el grijă pentru că după ce a fost filmat vomitând din taxi am zis să nu-l taxez la bani. Nu i-am luat deloc din salariu, dar cu toate astea el l-a sfidat pe Reghecampf şi s-a uitat urât la el când l-a pus să facă ceva în plus la antrenament.

Ei bine, ştiţi ce mi-a zis? «Nea Gigi, şi doar pentru atâta lucru, că m-am uitat urât la antrenor, o să mă daţi afară de la echipă?» Nici n-am ştiut ce să-i mai zic. Adică, imaginaţi-vă, el crede că să te uiţi urât şi să-ţi sfidezi antrenorul e puţin lucru.

Mereu am fost de partea jucătorilor, în sensul că să plătească pentru faptele lor altfel decât să le iau din bani, că au şi ei nevoie de bani, dar la Gabi Matei următoarea tâmpenie pe care o va face i se va tăia din salariu. Punct, nu mai am milă”, spunea Gigi Becali în noiembrie 2012 la GSP TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe