Ungaria ar putea fi dată afară din Preliminariile Campionatului Mondial. Propunerea uluitoare a lui Gareth Bale

Ștefănescu Dragoș / 06.09.2021, 14:59
Ungaria ar putea fi dată afară din Preliminariile Campionatului Mondial. Propunerea uluitoare a lui Gareth Bale

Meciul Ungaria – Anglia a avut loc joi seară pe stadionul ”Puskas Arena” din Budapesta. Spectacolul fotbalistic a fost umbrit de reacțiile și scandările rasiste ale suporterilor maghiari. În urma acestor evenimente, Ungaria ar putea fi dată afară din Preliminariile Campionatului Mondial 2022.

Ungaria – Anglia, umbrit de rasismul ultrașilor maghiari

Partida Ungaria – Anglia a avut loc joi seară la Budapesta pe stadionul ”Puskas Arena”. În prezența a 67.000 de suporteri maghiari fotbaliștii englezi au avut probleme încă de la începutul partidei. Fanii maghiari i-au huiduit pe jucătorii englezi când aceștia au pus genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă Black Lives Matter. Conform celor de la BBC, antrenorul Marco Rossi le ceruse fanilor maghiari să respecte gestul fotbaliștilor englezi. Însă rugămintea italianului nu a fost luată în considerare de ultrașii unguri.

În repriza secundă, suporterii Ungariei au continuat gesturile rasiste la adresa jucătorilor englezi. Maghiarii au aruncat cu mai multe pahare și sticle către Raheem Sterling, după ce atacantul a deschis scorul. Ulterior, ungurii au aruncat și torțe în teren. Conform celor de la Sky, se pare că mai mulți fani ai gazdelor au imitat sunetele unor maimuțe, ținta acestor atacuri fiind Jude Bellingham și Sterling. De remarcat este reacția pe care a avut-o Declan Rice când a văzut reacțiile suporterilor maghiari. Mijlocașul englez a ridicat unul dintre paharele de pe jos și s-a prefăcut că bea din acesta.

Partida a fost câștigată clar de Anglia cu scorul de 4-0.

Ungaria ar putea fi dată afară din Preliminariile CM 2022

Gareth Bale, căpitanul selecționatei Țării Galilor, a avut o reacție foarte tranșantă față de incidentele petrecute la Budapesta în timpul meciului Ungaria – Anglia. Galezul a declarat că suspendarea temporară a echipelor ai căror fani dau dovadă de rasism, este cea mai bună metodă de a exclude aceste incidente neplăcute.

Cel mai ușor lucru care poate fi făcut este să elimini echipa respectivă din competiție, întrucât se pare că dacă le interzici fanilor să mai intre pe stadioane, ei tot vor repeta să facă același lucru. Cred că această măsură ar elimina rasismul din prima. Dacă acea țară continuă să facă aceste gesturi oribile, atunci poate cel mai bun lucru de făcut ar fi să ne scăpăm de ea, să o suspendăm și poate atunci își va învăța lecția în acest fel”, a declarat Gareth Bale.

Federația Engleză de Fotbal cere investigații din partea FIFA

După incidentele din timpul partidei Ungaria – Anglia, Federația Engleză de Fotbal și-a exprimat dezamăgirea. Oficialii fotbalului englez cer celor de la FIFA să investigheze incidentele rasiste ce au avut loc pe ”Puskas Arena”.

Este extrem de dezamăgitor să auzim informații referitoare la acțiuni discriminatorii față de unii dintre jucătorii noștri din Anglia. Vom solicita FIFA să investigheze problema. Continuăm să sprijinim jucătorii și personalul în eforturile noastre colective de a evidenția și a combate discriminarea în toate formele sale”, a transmis Federația Engleză de Fotbal.