Ungaria U21 – România U21, scor 1-2! Notele PlaySport pentru „tricolorii mici” și Adrian Mutu. Cine a fost cel mai slab de pe teren

Mihai Cheles 27.03.2021, 23:52
Ungaria U21 – România U21, scor 1-2! Notele PlaySport pentru „tricolorii mici” și Adrian Mutu. Cine a fost cel mai slab de pe teren

Ungaria U21 – România U21, scor 1-2! O victorie imensă pentru naționala de tineret, împotriva rivalului tradițional, chiar pe terenul lor. În plus, cu acest succes, Ungaria este ca și eliminată din competiție. Din păcate, a fost o victorie extrem de muncită pentru România. Nu toți jucătorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor, în timp ce alții le-au depășit.

Ungaria U21 – România U21, scor 1-2! Notele PlaySport pentru „tricolorii mici” și Adrian Mutu. Cine a fost cel mai slab de pe teren

Naționala de tineret a România a învins Ungaria, chiar la ea acasă, scor 2-1, și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în fazele eliminatorii. România a învins o echipă a Ungariei mediocră, rudimentară. În unele momente ale jocului, au părut mai determinați să dea „la cotoaie” decât să joace balonul. O arată clar și statistica: șase cartonașe galbene, cu unul transformat în cartonaș roșu – în total 21 de faulturi.

În plus, România a trebuit să învingă și brigada de arbitrii. O brigadă din Belgia, extrem de slabă, cum rar s-a mai văzut în meciurile internaționale. În minutul 51, Andrei Ciobanu a fost faultat clar în careu de un adversar, însă arbitrii au considerat că nu s-a întâmplat nimic. De reamintit faptul că UEFA nu a implementat tehnologia VAR la această competiție pentru a diminua numărul de oameni în preajma acestor evenimente. De asemenea, la golul Ungariei, Laszlo Deutsch l-a împins clar pe Haruț înainte de a-i fura mingea și de a pasa decisiv pentru Csonka. Nici de această dată nu s-a arătat nimic! Spre uluirea jucătorilor, staff-ului, dar și a milioane de români aflați în fața televizoarelor.

Într-un final, inspirația lui Alexandru Mățan și Andrei Vlad, dar și plasamentul excelent al lui Adrian Petre și Alexandru Pașcanu, au făcut ca România să întoarcă rezultatul și să obțină o victorie extrem de importantă pentru viitor și pentru moral.

Iată notele pentru „tricolorii mici” și Adrian Mutu, pentru meciul cu Ungaria:

Andrei Vlad – 8 – a fost fără greșeală. Golul nu s-a luat din vina lui, iar unde a fost nevoie de el, a fost providențial. În minutul 90+4, a avut o intervenție fantastică, echivalentă cu două puncte

Denis Haruț – 7 – a creat superioritate în flancul drept, a centrat foarte mult, risipă bună de efort. Per total, s-a achitat de sarcinile avute, chiar dacă, la un moment dat, părea sleit de puteri.

Denis Ciobotariu – 6 – a încasat un cartonaș galben în startul meciului, iar acest lucru l-a făcut vulnerabil permanent. De asemenea, mingea i-a trecut printre picioare la centrarea lui Deutsch pentru marcatorul Csonka. În rest, a închis bine traseele adverse și a respins tot ce se putea.

Alexandru Pașcanu – 7 – a recuperat foarte multe baloane, a pasat bine și și-a coordonat colegii ireproșabil. Un alt meci bun făcut de jucătorul celor de la Ponferradina.

Radu Boboc – 7 – a creat multă superioritate în flancul drept, alături bunii săi prieteni, Alexandru Mățan și Andrei Ciobanu. De asemenea, a fost extrem de atent și pe apărare, unde nu a lăsat spații

Așteptări mai mari de la Darius Olaru

Darius Olaru – 6 – așteptările sunt mult mai mari de la Darius. S-a arătat puțin la joc, iar reușitele sale nu au fost pe măsura talentului. În finalul meciului a fost un pic mai curajos, fiind aproape să marcheze în două rânduri. Totuși – prea puțin pentru omul care trebuie să asigure tranziția dintre apărare și atac.

Marius Marin – 6 – ar fi meritat un 7, însă gestul care i-a adus cartonașul galben poate să ne coste scump. Va fi suspendat în meciul cu Germania și sperăm să nu se simtă în joc. În afara faptului că că a luat galbenul foarte rapid și a fost expus total apoi, a făcut un meci excelent, cu numeroase recuperări și pase reușite.

Andrei Ciobanu – 7 – ca în meciul cu Olanda, unul dintre cei mai buni jucători ai României. Metronomul de la mijlocul terenului. A recuperat multe mingi, a construit multe faze de atac și a colaborat excelent cu Alexandru Mățan în flancul stâng. Continuă creștere de formă pentru jucătorului Viitorului.

Olimpiu Moruțan – 5 – invizibil în această partidă. A oferit mai multe pase greșite, decât corecte. Probabil ultimele zvonuri, legate de posibilitatea transferului său, l-au dat peste cap. A fost primul om scos de pe teren de Adrian Mutu.

Ungaria U21 - România U21, scor 1-2! Notele PlaySport pentru
Ungaria U21 – România U21, scor 1-2! Notele PlaySport pentru „tricolorii mici” și Adrian Mutu. Cine a fost cel mai slab de pe teren

Omul meciului – Alexandru Mățan

Alexandru Mățan – 9 – a fost omul care a dat semnalul revenirii și cel care a semănat permanent frică în careul Ungariei. Chiar dacă a început mai ezitant, Mățan și-a crescut nivelul de joc treptat, apoi toate baloanele îl căutau doar pe el. A reușit un gol fantastic, după o fază individuală de excepție.

George Ganea – 5 – a alergat mult, însă fără prea mult rost. A avut trei momente în care ar fi putut face diferența, însă nu a reușit să trimită balonul în plasă. A fost și el schimbat de Adrian Mutu. Se așteaptă mult mai multe lucruri bune de la el.

Adrian Petre – 6 – a intra decis, a recuperat mingi și a fost decisiv la golul lui Pașcanu! Pe final de meci, chiar a fost aproape să majoreze diferența României.

Octavian Popescu și Cătălin Itu – au jucat prea puțin timp pentru a fi notați

Adrian Mutu – 7 – ar fi meritat un opt dacă ar fi operat schimbările mult mai devreme. A preferat să aibă răbdare, să schimbe foarte puțin și să aștepte. Este un antrenor norocos, pentru că și de data aceasta i-a ieșit! În două meciuri, Adrian Mutu n-a făcut niciodată mai mult de trei schimbări. În plus, se pune sub semnul întrebării dacă nu cumva unii jucători, precum Moruțan, Olaru sau Haruț nu erau prea obosiți pentru a fi din nou titularizați cu Ungaria.

Urmăriți Playsport.ro și pe