Ungaria vrea să organizeze finala Champions League pe un stadion de lux. Cu cine se luptă maghiarii

Alex Matei 21.11.2023, 19:04
Ungaria vrea să organizeze finala Champions League pe un stadion de lux. Cu cine se luptă maghiarii

Fotbalul din Ungaria a evoluat enorm în ultimii ani. După ce naționala a făcut spectacol în Nations League și-n preliminariile pentru EURO 2024, oficialii din fotbalul maghiar vor să organizeze finala UEFA Champions League, informează Daily News Hungary.

Ungaria este dispusă pentru organizarea finalei UCL în 2026 sau 2027. Evenimentul ar urma să fie disputat pe Pușkaș Arena, din Budapesta. Arena de pe teritoriul lui Viktor Orban are o capacitate de 67.000 de locuri. Stadionul pe care s-au jucat meciuri și la EURO 2020 a fost renovat în 2019.

Maghiarii sunt obișnuiți să găzduiască evenimente majore. Tot pe Pușkaș Arena s-a jucat finala Europa League din 2023, Sevila – Roma 1-1, 4-1 după loviturile de la 11 metri.

Principala contracandidată a Ungariei este Italia, care a propus stadionul San Siro din Milano pentru găzduirea finalei UEFA Champions League. Actele depuse de cele două echipe vor fi evaluate de UEFA anul viitor, în luna februarie.

Și România reîncepe să conteze în fotbalul european

Important de amintit e faptul că și România vrea să organizeze o finală europeană, Europa League. Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat, pe 27 octombrie, Hotărârea de Guvern în ceea ce privește declararea de interes public și de importanță națională a candidaturii țării noastre pentru organizarea finalei în 2026 sau 2027.

Bucureștiul a mai găzduit și finala Europa League din 2012 (Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0), câteva meciuri la EURO 2020 (organizat în 2021).

Ungaria continuă să uimească Europa

Fotbalul din Ungaria a evoluat puternic în ultimii ani. Naționala susținută de către Viktor Orban nu s-a făcut de râs la ultimul Mondial, iar în Liga A din Nations Neague, cu Italia, Germania și Anglia a terminat pe poziția a doua.

De asemenea, în campania de calificare pentru EURO 2024, maghiarii au câștigat grupa. Astfel, au surclasat Serbia, Muntenegru, Lituania și Bulgaria.

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe