Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Aceștia ar putea rata finala Cupei României

Gabriel Peneș 21.05.2021, 20:54
Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Aceștia ar putea rata finala Cupei României

Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Aceștia ar putea rata finala Cupei României ce se va desfășura sâmbătă, 22 mai, de la ora 20.30, la Ploiești. Va fi primul meci, de mai bine de un an, în care va fi permis accesul spectatorilor. Dar în limita a 25% din capacitatea stadionului „Ilie Oană” și cu îndeplinirea prevederilor medicale impuse de guvern.

Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra!

Echipa patronată de Mihai Rotaru a pus ochii pe fotbaliști de la adversara din finala Cupei. Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Deși acum 5 ani sărbătorea câștigarea titlului, echipa giurgiuveană a reușit „performanța” de a ajunge în Liga 2. Însă, echipa antrenată încă de Ionuț Badea va juca, sâmbătă, 22 mai, de la 20.30, cu trofeul Cupei României pe masă. Și cu incredibila șansă de a câștiga un loc în Conference League, în cazul unei victorii.

Pe de altă parte, și echipa pregătită de Marinos Ouzounidis are orgoliul ei. Oltenii n-au reușit să se bată la titlu, dar un trofeu le-ar mai îndulci dezamăgirea. În plus, ar fi varianta mai simplă de a participa în Conference League, nou-înființata competiție intercluburi, dar plină de recompense financiare substanțiale. Și asta, pentru că locul 3 din play-off îi duce pe craioveni doar în barajul pentru accesul în respectiva cupă europeană. Unul în care ar fi nevoiți să joce o dublă manșă cu învingătoarea dintre Chindia și Viitorul. Dacă târgoviștenii au ocupat primul loc în play-out, formația lui Gică Hagi a profitat de faptul că UTA și Gaz Metan n-au obținut licența europeană, în ciuda clasării mai bune în clasamentul final.

Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Aceștia ar putea rata finala Cupei României
Universitatea Craiova aduce trei jucători de la retrogradata Astra! Aceștia ar putea rata finala Cupei României

Aceștia ar putea rata finala Cupei României

Iar craiovenii sunt puși pe treabă pentru sezonul următor, dar și eventualul parcurs din cupele europene. Staff-ul clubului a pus mai întîi ochii pe un atacant de careu. Primul pe listă, Cephas Malele (27 de ani), golgheterul celor de la FC Argeș. Dar nu se știe dacă transferul se va și concretiza. Ar mai fi Jovan Markovic (20 de ani), jucător al Craiovei, dar care a fost împrumutat la Academica Clinceni. Markovic s-a descurcat foarte bine la revelația acestui sezon de Liga 1, așa că juveții ar cam vrea să-l cheme înapoi.

Dar ochii celor din Bănie se îndreaptă și spre 3 jucători de-ai Astrei, adversara din finala Cupei. În primul rând, este vorba de portarul David Lazăr, un „client” mai vechi al interesului craiovenilor. Goalkeeperul care a fost chemat și în lotul naționalei pentru meciurile din preliminariile CM 2022 ar fi înlocuitorul ideal pentru Marco Pigliacelli. Italianul cu evoluții solide în poarta Craiovei și-a manifestat dorința să se întoarcă în Peninsulă la finalul acestui sezon.

Pe lângă acesta, în Bănie ar putea ajunge și fundașul croat Daniel Graovac (27 de ani), dar și mijlocașul Valentin Gheorghe (24 de ani). Ei o vor părăsi oricum pe Astra după retrogradarea echipei. În aceste condiții, cei 3 jucători vizați de Craiova nu vor apărea, cel mai probabil, în echipa Astrei din finala Cupei. Orice greșeală de-ale lor sau accidentare, pot periclita soarta unui viitor transfer.

Finala Cupei României va fi primul meci cu spectatori în tribune de la declanșarea pandemiei, în martie 2020. Fanii vor fi admiși doar în limita a maxim 25% din capacitatea stadionului. Aproximativ 4.000 de spectatori vor putea viziona „pe viu” meciul Craiova-Astra. Ei vor trebui să îndeplinească și condițiile sanitare impuse de guvern. Să aibă dovada schemei complete de vaccinare făcută de cel puțin 10 zile sau rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. Ori rezultatul negativ al unui test antigen rapid realizat cu cel mult 24 de ore înainte de meci.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe