Universitatea Craiova își face echipă să atace cupele europene. După Mitriță, oltenii transferă și de la o retrogradată

Radu Bordei 05.06.2023, 15:10
Universitatea Craiova își face echipă să atace cupele europene. După Mitriță, oltenii transferă și de la o retrogradată

După dezamăgirea din sezonul de abia terminat, Universitatea Craiova este decisă să se implice în lupta la titlu sezonul viitor. Mihai Rotaru este decis să facă transferuri importante. Alex Mitriță s-a întors în Bănie, dar nu este singurul fotbalist pe lista patronului oltenilor. Acesta a pus ochii și pe căpitanul Argeșului.

A retrogradat cu Argeșul dar vine să ducă Universitatea Craiova în Europa

Costinel Tofan a fost unul din puținii jucători care au dat satisfacție la Pitești. Fundașul dreapta a avut evoluții apreciate și, la 26 de ani, ar dori să facă pasul la nivelul următor. Mai ales că echipa lui de suflet, unde a evoluat în ultimii 6 ani, a retrogradat în urma unui sezon dezastruos. Oltenii sunt în căutarea unei variante bune pentru acest post, mai ales că lui Vătăjelu nu i se va prelungi contractul și nici Martic sau Vlădoiu nu sunt variante pe placul conducerii.

Sunt foarte supărat, am muncit aici 6 ani, am dat totul, sunt piteștean. Mi-e rușine să ies pe stradă, să văd oamenii, au crezut în noi, dar n-am putut să facem nimic. Am luptat până în ultima etapă dar n-am putut să mai facem nimic

Nu pot să spun acum, dacă rămân colegii mei, rămân și eu. Vreau să mă gândesc 3-4 zile, a fost un an foarte greu, foarte încărcat. Nu au fost bătăi între străini și români, dar neavând rezultate, te ia capul, ai nervi la antrenamente. A fost un an foarte greu, sper că am învățat toți lucruri și sper ca această echipă să revină în prima ligă pentru că acolo îi este locul”, a spus Costinel Tofan, după barajul cu Dinamo

Mitriţă vrea să aducă titlul în Bănie

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani s-a întors în România şi a recunoscut public că şi-a pus deja semnătura pe un contract cu trupa din Bănie. Potrivit înţelegerii încheiate de Mitriţă cu Mihai Rotaru, micuţul jucător de 1,65 metri va evolua pentru următoarele trei sezoane pe „Ion Oblemenco”.

Mitriţă şi-a încheiat, la finalul acestui sezon, contractul cu formaţia saudită Al-Raed şi a decis că e timpul să revină în ţară. După mai multe experienţe peste hotare, în SUA, Grecia şi Arabia Saudită, jucătorul ofensiv originar din Craiova a acceptat, în cele din urmă, oferta venită de la Mihai Rotaru, naşul său de cununie.

Am semnat cu Craiova pe trei ani. Sunt foarte bucuros. Înseamnă mult pentru mine această echipă, acest oraș. Sunt bucuros că am făcut această alegere. Aș fi venit de anul trecut, dar nu s-a putut. Anul ăsta am zis că nu voi mai rata ocazia.

Nu e un pas înapoi, trebuie să tragem tare să prindem Europa, să ne batem la titlu. Acest oraș merită să câștige iar un trofeu, m-aș bucura foarte tare să-mi aduc aportul la acest lucru. Sunt bucuros că m-am întors acasă și aștept cu nerbădare să începem treaba! a comentat Mitriță

Urmăriți Playsport.ro și pe