Universitatea Craiova vrea să-i ia vedeta Petrolului Ploiești. Ce țintă și-a fixat Mihai Rotaru

Robert Zanfir 20.11.2022, 18:40
Universitatea Craiova vrea să-i ia vedeta Petrolului Ploiești. Ce țintă și-a fixat Mihai Rotaru

Mihai Rotaru ar fi pus ochii pe Valentin Țicu (22 de ani), pe care l-ar vedea ca înlocuitorul perfect pentru Nicușor Bancu (30 de ani). Fundașul stânga al oltenilor s-a accidentat grav cu Rapid și va lipsi pentru mult timp.

Mihai Rotaru va avea de tras în pauza de iarnă, pentru a reechilibra lotul Universității Craiova. Oltenii suferă după ce Mirel Rădoi a pus picorul în prag și i-a trimis la echipa a doua pe Ionuț Vînă și Sergiu Hanca. Aflați și ei pe lista neagră, Andrei Ivan și Jovan Markovic par să fi tras lozul câștigător. În plus, oltenii sunt obligați să găsească o soluție de înlocuitor pentru Nicușor Bancu.

Mihai Rotaru îl vrea pe Valentin Țicu la Universitatea Craiova

Nicușor Bancu a fost operat cu succes în Italia, imediat după accidentarea de la Ploiești. Ruptură de ligamente încrucișate a fost verdictul medicilor, care îl va ține pe tușă pe căpitanul oltenilor timp de jumătate de an.

Cum Universitatea Craiova are doar o soluție pe banda stângă, Bogdan Vătăjelu, Mihai Rotaru ar fi decis să atace pista Valentin Țicu. Conform Gsp, omul de afaceri îl place pe căpitanul Petrolului, care poate asigura tot flancul stâng. Practic, are aceleași caracteristici în joc precum Bancu, cu avantajul vârstei.

„Nicusor Bancu a fost operat la Roma in clinica profesorului Mariani. Intervenția chirurgicală a fost una de succes și nu au fost complicații. Îl așteptăm in cel mai scurt timp pe teren pe căpitanul nostru”, a transmis Universitatea Craiova pe Facebook, pe 17 noiembrie.

Țicu a jucat în 20 de meciuri în acest sezon și a reușit două pase decisive. Mihai Rotaru poate profita de criza financiară a Petrolului, pentru aducerea jucătorului crescut de „lupii galbeni”.

Edi Iordănescu, mesaj de încurajare pentru Nicușor Bancu

Edi Iordănescu nu a rămas indiferent la accidentarea suferită de Bancu. Selecționerul a transmis un mesaj emoționant înaintea amicalelor cu Slovevia și Moldova.

„Am primit cu mâhnire și îngrijorare verdictul medical în privința lui Nicușor Bancu. Îi transmit toată susținerea mea și a staff-ului echipei naționale, sunt alături de el în această încercare așa cum am fost și sunt alături de Ianis Hagi și Iulian Cristea, ultimii tricolori care au trecut prin accidentări grave.

Unul dintre cei mai eficienți jucători la precedenta acțiune a reprezentativei, Nicușor Bancu rămâne un jucător de bază al naționalei noastre. Îl asigur că îl așteptăm înapoi în familia României, unde avem semnale că vor reveni după indisponibilități și Man, Mihăilă, Chiricheș sau Radu.

Din păcate, continuă situația dificilă cauzată de accidentări. Tănase și Alibec trec la rândul lor prin astfel de situații, dar îi asigur pe toți de sprijinul și încrederea noastră. Multă sănătate, recuperare rapidă și vă așteptăm să LUPTĂM ÎMPREUNĂ!”, este mesajul lui Iordănescu

  • 650 de mii de euro este cota de piață a lui Valentin Țicu, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com.