Unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii vine să pregătească o echipă din România. Italianul a semnat până la sfârșitul sezonului

Giosanu Catinca / 05.03.2021, 14:04
Unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii vine să pregătească o echipă din România. Italianul a semnat până la sfârșitul sezonului

Unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii își dorește să antreneze o echipă din țara noastră. Renumitul italian a semnat până la sfârșitul actualului sezon. Despre cine este vorba și ce grupare va pregăti?

Unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii vine să pregătească o echipă din România

Italianul Giovanni Caprara a fost desemnat în funcţia de antrenor al echipei feminine de volei CSM Târgovişte. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi, 04 martie, chiar de către clubul dâmboviţean.

Giovanni Caprara este antrenorul cu cel mai impresionant CV, care a antrenat vreodată în campionatul României.”, au scris reprezentanții clubului sportiv municipal, pe pagina oficială de Facebook.

Echipa de volei feminin este foarte bucuroasă că a reușit să îl convingă pe Caprara. Italianul este unul dintre cei mai titraţi antrenori care au trecut prin ţara noastră. CV-ul lui este destul de vast.

În cariera sa a antrenat echipele naţionale ale Rusiei, Greciei, Olandei şi Azerbaidjanului. Printre echipele de club pregătite de Giovanni Caprara de-a lungul carierei se numără: Club Bergamo (Italia); Asystel Novara (Italia); Eczacibasi (Turcia); Casalmaggiore (Italia).”, se mai arată în anunțul clubului.

După despărţirea de Drăgan Nesic, echipa de volei feminin, CSM Târgovişte, s-a reoorientat rapid
Echipa de volei feminin CSM Târgovişte s-a reoorientat rapid după despărţirea de Drăgan Nesic / Sursa Foto: Captură Facebook @ CSM Târgoviște

Faimosul antrenor a semnat până la sfârșitul sezonului

Caprara a câştigat în Italia patru titluri de campion naţional, trei cupe ale Italiei şi cinci Supercupe. De asemenea, el are un titlu de campion al Turciei.

Giovanni Caprara va pregăti echipa noastră de volei feminin până la finalul sezonului. Decizia a fost luată după ce clubul târgoviştean s-a despărţit de sârbul Dragan Nesic.

Principalul obiectiv al antrenorului italian este să oprească supremaţia Blajului în România şi să ducă pe CSM Târgovişte în Liga Campionilor.

În momentul de față, atât CSM Târgovişte, cât şi CSM Alba Blaj au câte 42 de puncte. Cele două grupări au ajuns la acest nivel după 15 etape şi un setaveraj identic (44-8).

CV-ul lui Caprara este cel puțin impresionant

– un titlu de campion mondial cu naţionala de volei feminin a Rusiei (2006);

– două medalii de bronz la Campionatul European de volei feminin;

– patru trofee Champions League (1999, 2000, 2005, 2015);

– un succes în Cupa CEV

– un trofeu de Campion Mondial al Cluburilor

-4 titluri de campion al Italiei;

– trei cupe ale Italiei;

– 5 supercupe ale Italei;

– titlu de campion al Turciei;