Uraganul Gabriela Ruse a lovit din nou! Și-a distrus adversara la Palermo în doar o oră

Cornel Pîrșcoveanu 18.07.2021, 20:02
Uraganul Gabriela Ruse a lovit din nou! Și-a distrus adversara la Palermo în doar o oră

Uraganul Elena Gabriela Ruse a învins-o pe Camilla Rosatello (369 WTA), scor 6-1, 6-0, și s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis de la Palermo, Italia, dotat cu premii în valoare totală de 235.238 USD.

Uraganul Gabriela Ruse a lovit din nou!

Numărul 133 mondial continuă parcursul entuziasmant din luna iulie. Sportiva în vârstă de 23 de ani a cucerit primul titlu din carieră pe zgura de la Hamburg și a depășit cele două tururi ale calificărilor de la Palermo.

Jucătoarea română de tenis nu a avut nicio clipă emoții în confruntarea cu Camilla Rosatello. Elena a dictat ritmul raliurilor, a fost agresivă, a greșit puțin, însă a închis meciul în mai puțin de o oră de joc.

Și-a distrus adversara la Palermo în doar o oră

Aflată în cea mai bună formă a carierei (a câștigat turneul de la Hamburg pe 11 iulie), Gabriela Ruse și-a asigurat un premiu în valoare de 2.234 de euro. De asemenea, ea a obținut și 19 puncte în clasamentul WTA, în urma acestei victorii.

România mai are două jucătoare pe tabloul principal de la Palermo. Alexandra Dulgheru (372 WTA) o va înfrunta în primul tur pe Oceane Dodin (116 WTA). La rândul ei, Jacqueline Cristian (153 WTA) o va pe italianca Nuria Bancaccio, beneficiară a unui wild-card.

Turneul de la Palermo începe pe data de 19 iulie şi mai are la start, în proba de simplu, pe Jaquelin Cristian şi Alexandra Dulgheru.

Gabriela Ruse, beneficiara unui wild card la turneul WTA de la Cluj

Organizatorii turneului de la Cluj, singurul WTA din România, au anunțat că-i vor acorda un wild card Gabrielei Ruse.

Prin urmare, sportiva va intra pe tabloul principal al turneului de la Cluj alături de jucătoare de top. Ea ar putea astfel să o reîntâlnească pe nemțoaica Andrea Petkovic (97 WTA) pe care a învins-o în finala competiției din Germania.

Cinci jucătoare din România se află deja pe tabloul principal WO. Patricia Maria Țig, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Gabriela Ruse. Ele sunt cele care vor evolua la turneul de tenis Winners Open. Competiția va avea loc pe data de 1-8 august, la Cluj.

Urmăriți Playsport.ro și pe