UTA Arad, lider în play-out după 3-0 cu Clinceni. Ionuț Badea, prima reacție după victorie

Olteanu Ștefan / 11.03.2022, 20:23
UTA Arad, lider în play-out după 3-0 cu Clinceni. Ionuț Badea, prima reacție după victorie

UTA Arad a urcat pe poziția de lider în play-out, după ce s-a impus în runda inaugurală, scor 3-0 cu Academica Clinceni. Arădenii au dominat clar partida din primul minut și până în ultimul. Erico și Otele, cu o dublă, au reușit să aducă cele trei puncte pentru UTA, care are acum un total de 23 de puncte în play-out.

„Am reușit să-i anihilăm din start! Știam că nu putem să fim surprinși de ei”. UTA Arad, lider în play-out după 3-0 cu Clinceni

UTA Arad a învins-o în runda inaugurală din play-out pe Academica Clinceni, scor 3-0, iar în urma acestui rezultat și-a adjudecat, cel puțin provizoriu, poziția de lider în clasament.
Arădenii au început furtunos partida și după doar 10 minute au bifat deschiderea de scor. Ubbink a trimis o centrare bună dintr-o lovitură liberă din flancul drept, iar Erico s-a înălțat superb în careu și a înscris cu capul. În finalul primei reprize, Cardoso i-a așezat mingea perfect cu capul lui Otele, care a pătruns în careu și a dus scorul la 2-0 în favoarea echipei sale.
UTA a dominat clar la toate capitolele în prima repriză și a trimis 5 șuturi pe spațiul porții, spre deosebire de Clinceni, care nu a cadrat niciun șut.

Tot UTA a fost echipa mai precisă și în partea secundă, iar în minutul 48, cuplul Cardoso – Otele a dus din nou la majorarea scorului. Aflat într-o poziție foarte bună în careu, Cardoso a trimis mingea în bara dreaptă a porții adverse, însă Otele a fost pe poziții și a reușit să ajungă primul la balon. Otele a profitat de ricoșeu și a plasat mingea cu latul pe centrul porții.
Acest ultim gol a stabilit și scorul final al confruntării, 3-0 pentru UTA Arad, care urcă pe primul loc în play-out, cu 23 de puncte.

Ionuț Badea, entuziasmat după victoria la scor cu Academica Clinceni. Prima reacție a antrenorului de la UTA

La finalul meciului, Ionuț Badea a dezvăluit că tactica echipei sale a fost să joace foarte ofensiv încă din primul minut, deoarece știa ca Academica nu are calitatea necesară pentru a reuși să îi surprindă:

Am reușit să-i anihilăm din start și ne-am făcut jocul ușor. Mă bucur că din 5 jocuri acasă, am reușit să îi oferim clubului arădean 4 victorii. Azi am riscat mai mult, știam că nu există atât de multă calitate încât să putem fi surprinși. Deci până la urmă am riscat cu bună știință și ne-a ieșit. Era important să începem cu dreptul. S-a întâmplat și sunt mulțumit.

Nu aș ierarhiza deloc un clasament. Cele trei puncte sunt importante cu orice echipă cu care jucăm. E important că avem liniște să pregătim următorul meci așa cum trebuie, dar mai important pentru noi să menținem această continuitate în rezultate”, a declarat Ionuț Badea la finalul jocului, la Digi Sport.

În etapa următoare, UTA Arad va merge în deplasare la FC Botoșani, ocupanta locului secund. FC Botoșani are, la fel ca UTA, 23 de puncte, însă nu a jucat duelul din prima rundă, cu Gaz Metan Mediaș.
În sezonul regular, UTA Arad a pierdut în deplasare la FC Botoșani, scor 1-2 și a remizat pe teren propriu, scor 0-0.

Gaz Metan, depunctată din nou! Cum se aplică sancțiunea uriașă dictată de Comisia de Disciplină. Clasamentul actualizat din playout.