UTA Arad schimbă lotul din temelii. Cele mai mari pierderi: Alexandru Albu, Adrian Petre și Denis Rusu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 19:58
UTA Arad schimbă lotul din temelii. Cele mai mari pierderi: Alexandru Albu, Adrian Petre și Denis Rusu

UTA Arad schimbă lotul din temelii. Echipa antrenată de Laszlo Balint a făcut un sezon destul de bun la revenirea în Liga 1. Arădenii au terminat campionatul pe locul 8, după ce în finalul sezonului regulat s-a luptat cu șanse foarte bune chiar la un loc de playoff.

UTA ar fi avut șanse chiar să prindă barajul pentru UEFA Conference League. Doar că oficialii clubului nu au depus dosarul de licențiere pentru cupele europene. Decizia a fost extrem de ciudată și a fost comentată foarte mult de presă și de oamenii de fotbal din România. S-a speculat că echipa alb-roșie s-ar confrunta cu probleme financiare.

UTA Arad schimbă lotul din temelii. Cele mai mari pierderi: Alexandru Albu, Adrian Petre și Denis Rusu

Iar această teorie ar putea prinde și mai mult contur după ultimele evenimente petrecute la Arad. Chiar înaintea reluării pregătirilor, arădenii au transmis prin intermediul site-ului oficial al clubului că s-au despărțit de unii dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Jucătorii care nu vor face parte din lotul echipei noastre pentru viitorul sezon competițional al Ligii I sunt: Alexandru Albu, Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Rompoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Denis Rusu, Dragoș Tescan, Albert Voinea.

Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor!”, a transmis UTA Arad pe site-ul oficial.

Adrian Petre nu a reușit să își relanseze cariera în tricoul echipei sale de suflet

Surprinde extrem de mult decizia arădenilor de a se despărți de acești fotbaliști. Mai ales în contextul în care ei au fost extrem de importanți pentru Laszlo Balint în sezonul trecut. Majoritatea au fost titulari incontestabili și au avut evoluții foarte bune. Alexandru Albu chiar a prins echipa națională grație meciurilor făcute la UTA. Fotbalistul de 27 de ani a fost chemat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord din noiembrie, însă nu a apucat să debuteze.

De asemenea, Adrian Petre a revenit la Arad cu surle și trâmbițe la începutul lui februarie după experiențele nefericite de la FCSB și Cosenza. El nu a reușit să facă însă meciuri foarte bune pentru echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Petre nu a reușit să marcheze nici un gol în 16 meciuri în Liga 1.

Adrian Petre s-a întors la Arad pentru a-și relansa cariera, însă nu a reușit să marcheze nici un gol
Adrian Petre s-a întors la Arad pentru a-și relansa cariera, însă nu a reușit să marcheze nici un gol

Schimbări importante și la nivelul conducerii

Totodată, jucători precum Buhăcianu, Melinte, Peteleu, Rompoulakou, Roșu sau Rus au bifat destul de multe minute în Liga 1 și i-au fost de folos lui Laszlo Balint. În ceea ce îl privește pe Denis Rusu, se știa încă din februarie. El a fost acontat de campioana CFR Cluj, fiind transferat de la Șoimii Lipova, echipă ce îl împrumutase la UTA.

De asemenea, UTA Arad a anunțat schimbări masive și la nivelul conducerii administrative. Astfel, Florian Voinea va fi noul președinte al clubului, managerul general va fi Attila Brosovszki, în vreme ce funcția de director al academiei va fi ocupată de Cristian Păcurar.