UTA, prima echipă din Liga 1 care se desparte de antrenor la final de sezon. Cine vine să o ducă în playoff pe Bătrâna Doamnă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.05.2022, 17:08
UTA, prima echipă din Liga 1 care se desparte de antrenor la final de sezon. Cine vine să o ducă în playoff pe Bătrâna Doamnă

UTA Arad a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial faptul că s-a despărțit de antrenorul Ionuț Badea, după nici măcar 4 luni de colaborare. Tehnicianul de 46 de ani nu a reușit să îndeplinească obiectivul de a duce echipa pe unul dintre primele două locuri din playout, după ce aceasta a fost la un moment dat în timpul sezonului regulat implicată chiar în lupta pentru o poziție de playoff.

UTA Arad a anunțat oficial că s-a despărțit de Ionuț Badea

Mai mult, UTA Arad urmează să treacă printr-o schimbare de acționariat în această vară. Iar noii conducători au planuri care nu îl includ pe Ionuț Badea. Așadar, clubul alb-roșu a decis să nu îi prelungească lui Badea contractul care a expirat la finalul sezonului și a anunțat oficial despărțirea de acesta.

Ionuț Badea nu mai este antrenorul nostru, după ce contractul acestuia s-a încheiat la finalul sezonului.
Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a preluat echipa noastră înaintea meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, prilej cu care a reușit și prima victorie pe banca tehnică.

Îi mulțumim pentru aportul adus în aceste trei luni și jumătate, după ce a preluat echipa într-un moment greu și a asigurat liniște, stabilitate și continuitate.

Totodată, Ionuț Badea a debutat patru juniori pe prima scenă a fotbalului românesc (Alexandru Pătlăgică, Fabiano Cibi, Denis Hrezdac și Rareș Pop), oferindu-le altor doi (Alexandru Roșca și Darius Iurasciuc) ocazia să facă parte din lotul primei echipe.

Îi urăm multă baftă în activitatea următoare!”, a transmis UTA prin intermediul site-ului oficial.

Ilie Poenaru, principalul favorit să îl înlocuiască pe fostul secund de la națională

În ceea ce privește viitorul antrenor al echipei arădene, numele cel mai mult vehiculat este cel al lui Ilie Poenaru. Mai mult, s-a scris deja despre faptul că fostul tehnician de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș s-ar fi înțeles deja cu viitorul acționariat al clubului, care are planuri mari, de playoff, în sezonul viitor.

Recent, Ilie Poenaru a confirmat că se află în discuții foarte avansate cu UTA Arad, dar momentan nu este totul realizat. El a explicat că nu vrea să facă niciun un anunț în acest sens, ci îi lasă pe arădeni să facă publică mutarea, atunci când va fi cazul.

„Vom vedea. Suntem în discuții foarte avansate și cred că ar fi cel mai indicat să las clubul să anunțe dacă vom avea această colaborare și când. Da, au fost mai multe cluburi interesante. Am avut și discuții, dar deocamdată sunt în discuții foarte avansate, trebuie să recunosc, cu UTA Arad.

Este un club de tradiție, un club foarte bine organizat. Este o emulație foarte bună acolo și e clar că nu își dorește decât să facă performanță de la an la an. E minunat ce se întâmplă. Am observat că tribunele sunt pline meci de meci. Asta este cel mai important, să atragem acești oameni, ceea ce se întâmplă la Arad”, a spus Ilie Poenaru la Pro Arena.

Primul transfer făcut de UTA Arad. Echipa ardeleană s-a înțeles cu un jucător de 26 de ani