Va fi cea mai „nebună” luptă pentru Balonul de Aur. Mbappe e pe 4. Surpriza uriașă de pe locul 2

Olteanu Ștefan 26.04.2022, 10:10
Va fi cea mai „nebună” luptă pentru Balonul de Aur. Mbappe e pe 4. Surpriza uriașă de pe locul 2

Cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo ieșiți din cursă, în 2022 se anunță cea mai „nebună” luptă pentru Balonul de Aur. În clasamentul la zi realizat de publicațiile internaționale, Karim Benzema este marele favorit la cucerirea râvnitului trofeu. În schimb, Kylian Mbappe, care îi va fi coleg lui Benzema din vară, este doar pe locul 4 în top.

Totul se joacă pe ultima sută de metri! Va fi cea mai „nebună” luptă pentru Balonul de Aur

A mai rămas aproximativ o lună până la finalul sezonului 2021 – 2022, iar pe parcursul următoarelor săptămâni va fi cea mai „nebună” luptă pentru Balonul de Aur. Și asta deoarece cursa pentru cucerirea râvnitului este cea mai echilibrată din ultimii ani.

Cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo ieșiți din calcule, marii favoriți la trofeul individual acordat de revista France Football sunt Karim Benzema, Mohamed Salah, Robert Lewandowski și Kylian Mbappe.

Și, într-o mare măsură, învingătorul va fi ales în funcție de rezultatele înregistrate în acest final de sezon. Iar în acest context, cei mai avantajați par a fi Karim Benzema și Mohamed Salah, care sunt în continuare angrenați în lupta pentru trofeul UEFA Champions League.

Benzema o va înfrunta în semifinale pe Manchester City, în timp ce Salah va da piept cu Villarreal. Un eventual triumf în cea mai importantă competiție intercluburi i-ar pune în proporții de peste 90% trofeul în brațe lui Karim Benzema, care e aproape să ia și titlul în Spania.

În ceea ce îl privește pe Mohamed Salah, egipteanul mai are de luptat și în competiția internă. Liverpool merge bară la bară cu Manchester City în Premier League, însă în acest moment „cetățenii” au un punct avans.

Rămâne de văzut care va fi deznondământul la finalul acestui sezon, însă este cât se poate de clar că aceste ultime rezultate vor influența enorm decizia jurnaliștilor care vor vota pentru France Football.

Clasamentul la zi în lupta pentru Balonul de Aur, publicat de Goal.com

  1. Karim Benzema (Real Madrid) 42 de goluri, 13 assisturi. A câștigat UEFA Nations League și Supercupa Spaniei
  2. Mohamed Salah (Liverpool) 32 de goluri, 17 assisturi. A câștigat Cupa Ligii Angliei
  3. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) 54 de goluri, 10 assisturi. A câștigat campionatul și Supercupa Germaniei
  4. Kylian Mbappe (PSG) 42 de goluri, 27 de assisturi. A câștigat campionatul Franței și UEFA Nations League
  5. Sadio Mane (Liverpool) 25 de goluri, 5 assisturi. A câștigat Cupa Africii pe Națiuni și Cupa Ligii Angliei
  6. Kevin De Bruyne (Manchester City) 15 goluri, 15 assisturi
  7. Luka Modric (Real Madrid) 6 goluri, 11 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei
  8. Vinicius Junior (Real Madrid) 17 goluri, 17 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei
  9. Phil Foden (Manchester City) 12 goluri, 13 assisturi
  10. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 2 goluri, 21 de assisturi, 22 de meciuri fără gol primit. A câștigat Cupa Ligii Angliei

Potrivit clasamentului publicat de Goal.com, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu se află nici printre primii 20 de jucători selecționați.

Balonul de Aur se va acorda mai devreme în 2022

France Football a anunțat în luna martie că a schimbat regulile pentru votul la Balonul de Aur. Principala modificare constă în faptul că premiul va fi acordat, în mare, în funcție de performanțele obținute pe parcursul sezonului recent încheiat, mai degrabă decât pe întreg anul calendaristic.

Astfel, performanțele jucătorilor de la Cupa Mondială din Qatar, care avea loc în intervalul 21 noiembrie – 18 decembrie, nu vor fi luate în calcul.

De asemenea, ceremonia pentru acordarea Balonului de Aur va avea loc mai devreme în 2022. Dacă până acum gala era organizată la finalul lunii noiembrie, în 2022 se așteaptă ca ea să fie programată în octombrie sau chiar în septembrie.

“Să-i dea Balonul de Aur!” și “K9 e Dumnezeu”. Curg laudele pentru Karim Benzema după tripla fabuloasă contra campioanei Europei.

Urmăriți Playsport.ro și pe