Va fi exclusă Astra din Liga 1, după ce au fost suspendați pentru dopaj cei trei jucători? “Sancțiunile trebuie să fie proporționale”

Giosanu Catinca / 09.04.2021, 20:56
Va fi exclusă Astra din Liga 1, după ce au fost suspendați pentru dopaj cei trei jucători? “Sancțiunile trebuie să fie proporționale”

Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1, după ce au fost suspendați pentru dopaj cei trei jucători. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp? Dezvăluiri de ultimă oră a avocatului care i-a reprezentat pe fotbaliștii implicați în scandalul de dopaj.

Va fi exclusă Astra din Liga 1, după ce au fost suspendați pentru dopaj cei trei jucători?

Paul Mincu susține că gruparea din Giurgiu nu are de ce să fie scoasă din Liga 1.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a anunțat sancțiunile celor trei fotbaliști de la Astra Giurgiu care au fost acuzați de dopaj. Atât Kehinde Fatai, cât și Alexandru Ioniță au primit o suspendare de un an. Nici Seto nu a scăpat prea ieftin. Și el a fost suspendat, însă doar pentru opt luni.

În cazul în care decizia va fi definitivă, Takayuki Seto va reveni la antrenamente abia la finalul sezonului actual, în timp ce Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai își vor relua activitatea în octombrie 2021.

Avocatul Paul Mincu nu este mulțumit de hotărârea luată de ANAD. Astfel că a oferit prima reacție.

“Sancțiunile trebuie să fie proporționale”

În momentul în care a fost întrebat care e motivul pentru care există diferențe la suspendare între cei trei jucători, oficialul a făcut următoarele afirmații:

Nu știu exact. Încă nu am primit motivarea, dar pot să bănuiesc. La Fatai probabil au gândit că el a fost cel care le-a propus celorlalți doi și chiar el i-a dus la respectiva clinică.”, a spus cel care i-a reprezentat pe jucători în disputa cu ANAD.

Surprinzător este faptul că avocatul a precizat că în cazul lui Alexandru Ioniță suspectează că ar fi vorba despre o eventuală răzbunare.

La el nu bănuiesc, la el sunt sigur că au acționat din răzbunare! Fiindcă Ioniță a avut curaj să spună adevărul. Și ei ce au zis: lasă că îți arătăm noi ție pentru ce ai vrut să faci. Și iată că i-au arătat! I-au aplicat o pedeapsă cu 50% mai mare decât în cazul lui Seto doar pentru că, repet, a avut curaj să ia atitudine și să dezvăluie situația reală, anume că a fost împins să dea în prima fază acea declarație. A fost influențat, a fost păcălit. El a făcut cererea de schimbare a declarației înainte de acest verdict, nu după ce a aflat cât a fost suspendat!”, a mai spus Paul Mincu.

În cele din urmă, specialistul în drept a afirmat că Astra nu riscă nimic, fiindcă nu a avut nicio implicare. De asemenea, el a explicat pe scurt cum stau, de fapt, lucrurile.

Fiindcă Astra n-a avut nicio implicare. Implicarea pe care ai avut-o tu în acest caz de dopaj a avut-o și Astra, adică zero! Iar pe lângă acele prevederi ale legii, se mai specifică o chestiune importantă: sancțiunile trebuie să fie întotdeauna proporționale cu încălcările săvârșite, iar dacă Astra n-are nicio implicare, cum ar putea avea de suferit?”, a încheiat avocatul