Valerică Găman, „gafeurul” care trimite titlul la Cluj. Fundașul Universității Craiova a comis-o la ambele goluri ale lui CFR Cluj. FOTO

Robert Zanfir / 15.05.2022, 23:07
Valerică Găman, „gafeurul” care trimite titlul la Cluj. Fundașul Universității Craiova a comis-o la ambele goluri ale lui CFR Cluj. FOTO

Valerică Găman (33 de ani) a greșit la ambele goluri ale celor de la CFR Cluj. Ardelenii au deschis scorul prin Boateng și au mărit diferența prin Debeljuh. În cazul victoriei cu Universitatea Craiova, Dan Petrescu și compania vor fi campioni ai României înaintea ultimei etape.

CFR Cluj nu așteptat invitația celor de la Universitatea Craiova. Dan Petrescu și ai lui aveau nevoie de victorie, pentru a aduce al cincilea titlu consecutiv la Cluj. Totul, după de FCSB a remizat surprinzător cu Voluntari, 2-2, într-un meci în care ilfovenii au egalat din offside.

Valerică Găman a greșit la ambele goluri ale lui CFR Cluj

Reghecampf a trimis la Cluj cea mai bună echipă. Totuși, în centrul apărării și-a făcut loc Valerică Găman, care a fost rezervă neutilizată în ultimele două partide ale oltenilor. Mai mult, Găman tocmai și-a revenit duipă accidentarea care l-a ținut pe tușă aproape cinci luni de zile.

Iar fundașul a avut aportul lui decisiv la cele două goluri marcate de gazde. Mai întâi a faultat undeva la 30 de metri de poarta lui Pigliacelli, la chiar primul atac al clujenilor. În urma loviturii libere executate de Ciprian Deac, Boateng a deschis scorul, e drept și cu acordul brigăzii lui Radu Petrescu, care nu a indicat offside.

CFR Cluj a deschis scorul cu Universitatea Craiova dintr-un posibil offside. Cum a marcat Boateng
CFR Cluj a deschis scorul cu Universitatea Craiova dintr-un posibil offside. Cum a marcat Boateng

Apoi, Valerică Găman a trimis inexplicabil spre propria poartă, presat fiind de Păun. Totuși, mingea nu a ajuns la Pigliacelli, ci la Debeljuh. Atacantul croat nu s-a formalizat și a profitat din plin de gafa fundașului advers (Min 56).

Imediat după, Alex Mateiu a readus Craiova în joc, cu un gol frumos (Min 61).

Valerică Găman nu a rămas pe teren până la finalul jocului. Fost fundaș la FCSB, olteanul a terminat partida în minutul 75, atunci când Reghecampf l-a schimbat cu Roguljic.

CFR Cluj – CS Universitatea Craiova. ECHIPELE DE START:

CFR Cluj: Letica – Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora – C. Deac, Boateng, Bordeianu – A. Păun, Debeljuh, Birligea
Rezerve: Bălgrădean, Fl. Ștefan, R. Bălan, Yuri, Cvek, Neguț, Petrila, Omrani, Sg. Buș
Antrenor: Dan Petrescu

CS Universitatea: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Găman, Vătăjelu – Screciu, Mateiu – Al. Crețu – Baiaram, Koljic, A. Ivan
Rezerve: Lazar, M. Constantin, Căpățînă, Nistor, Vînă, Roguljic, Gustavo, M. Danciu, Markovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: CFR Dr. Constantin Rădulescu (Cluj)
Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti), Mircea Grigoriu (Bucureşti), Radu Ghinguleac (Bucureşti)

E greu pentru asistent! Dar dacă era VAR, golul era anulat. E offside, se vede destul de clar pe reluare,
Helmut Duckadam, despre reușita lui Boateng