Valeriu Iftime, salvatorul unui club de tradiție din Liga 2: „Cu acei bani ne-am reglat financiar și am adus jucători din Liga 1” VIDEO EXCLUSIV

Octavian Vasilescu / 29.04.2022, 18:40
Valeriu Iftime, salvatorul unui club de tradiție din Liga 2: „Cu acei bani ne-am reglat financiar și am adus jucători din Liga 1” VIDEO EXCLUSIV

FC Botoșani l-a achiziționat pe Victor Dican (21 de ani) de la Universitatea Cluj în luna ianuarie, iar suma de transfer a ajutat enorm clubul din Liga 2.

Antrenorul de la „U” Cluj, Erik Lincar (43 de ani), spune că banii încasați de la Botoșani au schimbat situația clubului. Patronul Valeriu Iftime a plătit 100.000 de euro pentru Dican, iar „Șepcile roșii” au reușit să achite astfel multe restanțe.

Mai mult decât atât, acești bani au permis Universității Cluj să transfere jucători din Liga 1, cum ar fi Ely Fernandes (31 de ani), Roberto Romeo (31 de ani), Florin Ilie (29 de ani) sau Paul Pîrvulescu (33 de ani).

Erik Lincar, despre situația financiară de la „U” Cluj

Problemele finaciare s-au reglat prin oamenii din club. Toți am făcut sacrificii, lumea nu știe asta. Anul trecut au fost momente foarte grele. Prin revenirea vechiului președinte am reușit să stingem din datorii, să ajungem cu salariile la zi. Mișcarea cea mai inteligentă a fost în luna ianuarie, când președintele a venit la mine și mi-a spus că a primit o ofertă pentru Dican. 30% din bugetul clubului vine de la primărie, dar în ianuarie, februarie și martie nu intră acești bani. Trebuie să găsești soluții atunci și să acoperi salariile jucătorilor.

Președintele m-a întrebat dacă Dican va juca în 2022. Eu i-am spus că nu știu, că vor juca cei mai în formă jucători. El mi-a spus că ne putem regla financiar prin transferul lui și putem fi echilibrați financiar. Așa am ajuns să facem niște transferuri, am adus jucători de la Liga 1, le-am plătit doar salariile. Aici a fost cheia succesului!

Dacă nu s-ar fi întâmplat transferul lui Dican, nu știu, trebuia să găsim soluții. Dican a fost vândut și banii s-au luat în câteva zile. O sumă de 100.000 de euro, în ziua de astăzi, nu e de ici și de colo. Noi am întărit mult echipa în ultima perioadă” , a spus antrenorul Erik Lincar, în direct la emisiunea PlaySport Live.

Victor Dican este cotat la 350.000 de euro și a evoluat în 14 meciuri pentru FC Botoșani.

Născut la Rm. Vâlcea, mijlocașul a înscris un gol în Liga 1 și a livrat o pasă decisivă. La „U” Cluj, Dican a strâns 57 de meciuri, a marcat 10 goluri și a livrat o pasă decisivă.

Victor Dican, în duel cu Rareș Ilie, în Rapid – FC Botoșani / Foto IMAGO

VIDEO Erik Lincar, invitat la PlaySport Live