Vali Lazăr, fără urmă de regret după gestul din partida Dinamo – Păulești. „Aș mai face-o de zece ori!” Episod neștiut cu Ovidiu Burcă din 2016

Bădulescu Silvian 01.02.2023, 21:27
Vali Lazăr, fără urmă de regret după gestul din partida Dinamo – Păulești. „Aș mai face-o de zece ori!” Episod neștiut cu Ovidiu Burcă din 2016
 • Vali Lazăr (33 de ani), fotbalistul celor de la Păulești, a atras atenția în urmă cu aproximativ două săptămâni după episodul cu lenjeria intimă aruncată către Ovidiu Burcă într-un amical cu Dinamo. Acel gest a stârnit reacții din toate părțile. Miercuri, în prima zi a lunii februarie, în cadrul podcast-ului Victory Extra Time, fotbalistul de Liga a 3-a vorbit despre acel moment. Cu o nonșalanță tipică lui, winger-ul a recunoscut că „aș repeta gestul de zece ori”. Totodată, a dezvăluit cum a pus la cale „planul” și, în același timp, un episod din 2016 mai puțin cunoscut cu Ovidiu Burcă.
 • „Foarte mulți oameni de fotbal m-au felicitat”

  Playsport.ro a scris, în exclusivitate, despre răzbunarea lui Vali Lazăr pe Ovidiu Burcă, implicit episodul „Chiloții”.

  Mai exact, în timpul unui meci amical disputat între Dinamo și Păulești, la Buftea, pe 20 ianuarie, în prima repriză, fotbalistul a scos din jambiere două perechi de lenjerie intimă. În acel moment, le-a aruncat către antrenorul „câinilor” și a rostit cuvintele „Luați! Să-i dați lui Mister în cantonament!”. A urmat, evident, un schimb de replici între cei doi.

  Burcă și Lazăr au avut un conflict în prima parte a sezonului. Deznodământul a însemnat îndepărtarea ploieșteanului de la  formația din „Groapă”.

  La scurt timp, clubul din Liga a 3-a la care este legitimat jucătorul l-a pedepsit pe acesta.

  Ne dezicem în totalitate de gesturile și declarațiile pe care le-a făcut. Nu suntem de acord cu așa ceva. I-am reținut salariul pe trei luni și i-am reziliat contractul pe care îl avea în calitate de antrenor la copii și juniori”, declarat, la momentul respectiv, Daniel Iancu, oficialul echipei din Prahova, pentru GSP.

  Invitat la podcast-ul Victory Extra Time, Vali Lazăr a vorbit despre acel episod.

  Chiar dacă lumea m-a criticat, apreciez asta, înseamnă că nu au ce face altceva cu viața lor. Foarte mulți oameni de fotbal m-au felicitat. Nu m-a interesat ce a zis lumea. Am citit unele articole, pe unele nu le-am băgat în seamă. Mi se rupe. Aș repeta gestul de zece ori. Sunt un tip care spune lucrurilor pe nume. Nu o să fiu batjocorit niciodată, nu o să las capul jos. Unii au înțeles gestul, unii nu.”

  A povestit, totodată, și cum a pus în aplicare „planul”.

  A venit acest meci amical cu Dinamo și am vrut să-i arăt că nu mă calcă nimeni în picioare. Eram la o discuție cu cineva din cadrul clubului, la telefon și am zis că ăsta ar fi cel mai bun mod de a simți și el cum e să fii batjocorit. Am întrebat-o pe soția mea dacă are ceva pe acasă. Mi-a zis că, dacă vreau să fac asta, să fiu sănătos. Nu m-a susținut în acest demers. Am cumpărat din altă parte și așa a fost să fie.”

  „M-am simțit batjocorit”

  Jucătorul de 33 de ani a detaliat discuția pe care a avut-o cu antrenorul care, ulterior, a dus la despărțirea de Dinamo.

  M-am simțit batjocorit. Mi s-au prezentat niște motive cu totul diferite față de realitate. Când am vrut să aflu adevărul de la el, mi-a zis că trebuie să ies afară din birou și să vorbesc cu conducerea. Zero explicații, ceea ce am văzut și la acea conferință de presă. Mi-a zis direct că renunță la mine din motive tehnico-tactice. Am ceas la mână, știu cum mă pregătesc, cât alerg, de la antrenament am lipsit doar o dată, când m-a învoit el, pentru a-mi rezolva niște lucruri în Qatar. N-am fost accidentat, cum poți să spui tehnico-tactic când nu jucasem ultimele șase meciuri?”

  În același timp, a povestit un episod mai puțin știut din 2016 cu Ovidiu Burcă.

  Am avut o ofertă din Coreea în 2016, dar probabil a uitat. Cluburile erau înțelese, eu aproape înțeles cu coreenii. M-a sunat, nu știu ce funcție avea, probabil președinte pe la Rapid. S-a prezentat foarte frumos, ca și acum. Mi-a zis în felul următor: „Știu că te duci la Suwon, știu că s-au înțeles cluburile, dar te vrea președintele, antrenorul este sub contract cu partenerul meu. Dacă nu ne semnezi și nouă mandat, nu pleci nicăieri”. El voia să semnez, dublă semnătură și să se împartă banii la toată lumea. I-am transmis salutări. Cluburile erau înțelese, eu trebuia să semnez și să primesc viza. Asta a fost discuția. Când am aflat că vine la Dinamo, eram cu doi jucători. Unul trebuia să semneze, unul prieten bun. Le-am zis că sper să-și aducă aminte de acest episod și că, până în decembrie, mă dă afară. A fost sfârșitul lui septembrie (n.r. – râde).”

Urmăriți Playsport.ro și pe