VAR, radar anti-corupție! Decizia care ar fi schimbat istoria Superligii: „Detașat luam campionatul! Unii își rotunjeau veniturile cu fel de fel de aranjamente” VIDEO EXCLUSIV

Robert Zanfir 20.07.2022, 07:55
VAR, radar anti-corupție! Decizia care ar fi schimbat istoria Superligii: „Detașat luam campionatul! Unii își rotunjeau veniturile cu fel de fel de aranjamente” VIDEO EXCLUSIV

Adrian Porumboiu (71 de ani) este convins că FC Vaslui ar fi câștigat la pas campionatul, dacă ar fi avut parte de sistemul de video-arbitraj. Înființată în 2002, echipa pentru care au jucat Wesley, Adailton sau Sânmărtean s-a desființat în 2014.

Fostul mare arbitru a vorbit la Playsport Live despre introducerea sistemului VAR în fotbalul românesc. După o singură etapă jucată, au apărut deja primele erori și scandaluri. Adrian Porumboiu crede că lucrurile se vor regla. Ba, chiar este convins că, dacă fosta sa echipă, FC Vaslui, ar fi avut parte de acest sistem, ar fi câștigat detașat campionatul.

VAR, radar anti-coruție! Adrian Porumboiu, convins că sistemul evită și aranjamentele

Omul de afaceri crede că video-arbitrajul poate elimina și suspiciunile care planează asupra partidelor. În scurta sa istorie, FC Vaslui s-a clasat de două ori consecutiv pe locul 3, ca în 2012 să piardă titlul cu un singur punct în spatele campioanei CFR Cluj.

„Detașat, detașat! (dacă ar fi câștigat titlul cu VAR – n.r.) Dar, atunci nu se putea, că trebuia unii să își rotunjească veniturile prin fel de fel de aranjamente și erau foarte mulți doritori de chilipiruri. Dar istoria e istorie și nu mai ai ce să povestești, decât la un pahar de bere”, a declarat Adrian Porumboiu la Playsport Live.

Adrian Porumboiu: Totul e greoi, ca la noi

Fostul mare arbitru a comentat și deciziile luate în prima etapă din Superligă. „În primul rând, nu ai pe cine să dai vina decât pe LPF, că e în parohia ei acest campionat, și pe FRF. Punct!

Că după aceea te îndrepți către CCA și către Primărie, către cele două… dar Liga și FRF trebuia să se ocupe să fie totul perfecte. Instruind fiecare arbitru, ce se vă întâmpla când nu vă putea să vadă pe monitor, cum s-a întâmplat la FCSB cu U Cluj. Trebuia să își ia toate măsurile.

Au plătit, costă bani toate infrastructura cu acesta aparate. Nu ai pe cine. Trebuia să fie strict profesioniști, totul să meargă perfect. Totul e greoi, ca la noi”, a mai spus Porumboiu la Playsport Live.

S-a început cam devreme, mă tem să nu se întețească în etapele viitoare și cu arbitrii și cu VAR-ul. Care e arbitru, e arbitru,
Adrian Porumboiu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe