Varga nu cedează în războiul cu Dan Petrescu. Antrenorul a rămas la CFR Cluj, dar urmează zile critice. „Ne-a făcut pe toți proști. Stai, că nu suntem

Pintilie Iosif / 22.09.2022, 10:36
Varga nu cedează în războiul cu Dan Petrescu. Antrenorul a rămas la CFR Cluj, dar urmează zile critice. „Ne-a făcut pe toți proști. Stai, că nu suntem

CFR Cluj trece printr-o criză. Dan Petrescu și Neluțu Varga s-au aflat la cuțite în ultimele zile, după mai multe contre oferite în presă. Antrenorul care a adus patru titluri în Gruia nu mai este dorit de ardeleni: suporterii, presa locală și conducerea cer demisia lui.

Varga nu cedează în războiul cu Dan Petrescu

Patronul lui CFR s-a plâns, în exclusivitate pentru Playsport, de lipsa de performanțe a lui Dan Petrescu. Neluțu Varga a susținut că ”bursucul” doar a cheltuit, fără să acopere bugetul clubului cu performanțe. Rezultatele slabe din UEFA Conference League, unde echipa a scos doar un punct din dubla cu Balkani și Sivasspor, l-au înfuriat pe patronul echipei.

Așezați la ”masa rotundă”, Varga și Petrescu au decis să continue, însă totul pare mai mult un acord forțt, bazat pe clauza de reziliere a antrenorului. 400.000 de euro este suma ce trebuie plătită în schimbul rezilierii, Dan Petrescu nefiind de acord să renunțe la bani.

Neluțu Varga a explicat de ce a fost deranjat de Dan Petrescu, fiind supărat pe ”bursuc” pentru că l-a făcut ”prost” în cadrul unei conferințe de presă.

„Rămâne! Urmează să-mi explice cum vrea să reabiliteze echipa și cum a jucat atât de prost echipa. Întâlnirea noastră nu era să-l dau afară. Să-mi explice care sunt motivele, de ce joacă așa moale, de ce nu joacă un fotbal frumos, de ce nu dă goluri mai multe. Obiectivele sunt aceleași: câștigarea campionatului și primăvara europeană.

Pe mine m-a deranjat că ne-a făcut pe toți proști la televizor. Stai așa, că nu suntem proști! I-am făcut toate serviciile și tot ce și-a dorit, dacă i-am pus tot la dispoziție, asta nu înseamnă că suntem proști. Sau să nu aibă impresia că noi nu vedem că echipa nu joacă bine”, a spus Neluțu Varga, pentru PRO TV.

Declarația lui Dan Petrescu care l-a enervat pe Neluțu Varga

„Eu nu înțeleg de unde vine această presiune. În primul an aici, am câștigat campionatul și am plecat. Am revenit, am venit pe final, am luat iar campionatul, poate nu era tot meritul meu, am dus echipa în grupe, am ajuns până în primăvară. Anul următor, am câștigat iar campionatul, iar ne-am dus până în grupele Europa League. Nici atunci nu era lumea mulțumită. După 6 luni, iar au fost probleme, am plecat, iar m-au chemat. Iar am luat campionatul, iar am ajuns în grupe. Băi, băieți, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupe, nicio problemă, plec! Dacă ei s-au plictisit… că eu mai mult să iau campionatul și să o duc în grupe, nu pot. Poate vine altul și ia Champions League sau ajunge în grupe. Nicio problemă! Dar eu nu înțeleg de unde vine această presiune.

Eu, când am revenit, am fost rugat să se reducă bugetul. Am scăpat de jucătorii cu salarii mari, care nici nu jucau prea bine. Am luat jucători liberi de contract cu salarii pe jumătate, chiar mai mici, am redus și bugetul, am luat campionatul, am ajuns și în grupe. Dacă în grupe vine un arbitru și nu îmi dă un gol și trei penalty-uri, ce pot să fac? Nu mi se pare corect. Toată lumea să strige ce vrea, dar rezultatele vorbesc pentru mine. Eu nu înțeleg această presiune. De unde vine? Dacă pierd 5-6 meciuri la rând, ok. Antrenorul lui Sivasspor are 10 meciuri fără victorie, dar e din 2019, știau că e bun și i-au dat încredere.

”Să piardă campionatul dacă sunt proști”

Noi n-am cheltuit milioanele cheltuite de alte echipe și care sunt în urma noastră. Asta e realitatea. Dacă vrem altceva, nicio problemă. De ce să mai stau aici pe capul oamenilor dacă ei nu mă vor? N-are rost să mai stau. Poate vine altul, câștigă campionatul și merge în Champions League. În condițiile actuale nu se mai poate continua cu aceste scandări. Clubul trebuie să mă susțină 100%. Dacă nu mă susține, n-are rost să mai continuăm. Eu vorbesc în față! Ce să ne mai ascundem? Dacă vor pe altcineva, să ia pe altcineva!

Indiferent ce se va întâmpla, voi rămâne în istoria clubului ca cel mai bun antrenor. N-o să se schimbe nici peste 1.000 de ani. Rezultatele nu o să mi le ia nimeni. Eu sunt mândru, fericit, nu mi-e frică de nimeni. Să vină toți fanii la mine, eu mi-am făcut datoria. Nimeni nu poate să facă la CFR niciodată ce am făcut eu.

De unde vine presiunea asta? Ce salarii? Noi am luat jucători liberi. Echipa e în grupe și se bate pentru campionat. Avem niște meciuri în minus și ne batem la campionat. Mai sunt 32 de meciuri. De unde e atâta panică? Alții, care vor răul clubului, se infiltrează și fac rău clubului. Ceilalți fac ei și atunci lasă să piardă campionatul CFR dacă sunt proști.

Că asta fac acum, sunt proști toți de aici. Dacă ar fi inteligenți, ei știu cine e omul și antrenorul Dan Petrescu. Sunt persoane care vor răul clubului. E foarte clară situația. Dacă CFR nu mai vrea campionate și grupe, eu plec, nicio problemă. După meciul cu Pitești, ne strângem mâna și am plecat. Nu țin eu de banii sau de locul de la CFR. Eu fac de toate dacă sunt lăsat. Dacă oamenii nu înțeleg, degeaba, îmi pare rău. Marți mă întâlnesc cu patronul”, a spus Dan Petrescu.

”Bursucul” rămâne la CFR

Campioana României a emis un comunicat de presă în după-amiaza zilei de miercuri, prin care a transmis faptul că Dan Petrescu are parte în continuare de încrederea conducerii, motiv pentru care va pregăti echipa și de acum înainte.

„În urma ultimelor speculații apărute în mass-media cu privire la posibila schimbare de pe banca tehnică a antrenorului echipei noastre, clubul CFR 1907 Cluj dorește să facă anumite precizări.

Dan Petrescu are parte de încrederea conducerii clubului și rămâne în continuare antrenorul echipei CFR 1907 Cluj. Tehnicianul echipei noastre a avut o discuție cu patronul clubului, una bazată pe maturitate și respect. Iar scopul ambelor părți s-a dovedit a fi, așa cum era de așteptat, unul comun. Acela de a avea continuitate pe banca tehnică și de a avea rezultate importante.

Rămânem o familie unită, așa cum am fost mereu, iar pentru asta avem nevoie ca și suporterii să fie în continuare alături de jucători, dar și de staff-ul tehnic, pentru că doar împreună vom reuși să obținem rezultate importante, așa cum am făcut-o mereu în ultimii ani. Conducerea clubului CFR 1907 Cluj”, a anunțat CFR Cluj prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Situația lui Dan Petrescu e comparată cu cea a lui Thomas Tuchel

Ilie Dumitrescu a oferit exemplul lui Thomas Tuchel, comparând cazul lui cu cel al lui Dan Petrescu. Neamțul a câștigat UEFA Champions League alături de Chelsea în sezonul 2020 – 2021. Ulterior, tot alături de londonezi, el și-a adăugat în palmares Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor. Cu toate acestea, recent a fost îndepărtat de pe banca lui Chelsea.

„Tuchel a câștigat toate trofeele la Chelsea, „ia 15 milioane, să fii sănătos, am renunțat la tine, vrem altceva”. Asta ar trebui să devină o normalitate și aici. De ce ai semnat contract pe 3 ani?

E o relație specială între ei, de prietenie, omul a fost după el… Și-a dorit, îl suna la 4-5 dimineața, „vino înapoi că avem nevoie de tine”. Eu cred că lucrurile se vor îndrepta”, spune Ilie Dumitrescu.