Varianta Dan Petrescu la echipa națională, exclusă de Mihai Stoichiță. Oficialul FRF, răspuns ferm: „E doar o fumigenă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2022, 23:28
Varianta Dan Petrescu la echipa națională, exclusă de Mihai Stoichiță. Oficialul FRF, răspuns ferm: „E doar o fumigenă”

Mihai Stoichiță a exclus total varianta unei eventuale numiri a lui Dan Petrescu, în perioada următoare, pe banca echipei naționale a României. Aceste zvonuri au apărut în contextul în care „Bursucul” se află în „război deschis” cu conducerea CFR-ului, reprezentată de Neluțu Varga, iar rezultatele lui Edi Iordănescu pe banca României nu sunt chiar cele mai bune, iar selecționerul este contestat de destul de multă lume.

Mihai Stoichiță susține că Dan Petrescu nu reprezintă o soluție în prezent pentru echipa națională

Totuși, directorul tehnic al FRF susține că nu se pune problema de așa ceva în acest moment. În plus, el a catalogat aceste speculații drept „fumigene”.

Neluțu Varga este un om rațional. Mai are accese de furie când are un insucces, dar e normal pentru că CFR Cluj este obișnuită cu succesele. E normal să izbucnească atunci când are surprize neplăcute. Discuțiile demarate de FRF au fost cu acceptul lui Neluțu Varga și cu acceptul lui Dan Petrescu.

Problema clauzei nu era problema FRF. Nu am auzit până acum ca o federație să plătească o clauză de reziliere. În primul rând, echipa națională are antrenor. Astea sunt doar speculații eliberate de x sau de y care vrea să arunce fumigene. Suntem niște oameni raționali, nu ne aruncăm la orice fumigenă”, a spus Mihai Stoichiță potrivit digisport.ro.

Analiza selecției făcute de Edi Iordănescu

De asemenea, cu aceeași ocazie, Stoichiță a vorbit și despre neconvocările lui Mitriță și Maxim, aspru contestate de Marius Șumudică. Dar și despre absența lui Florin Niță. Nu în ultimul rând, a dat detalii despre situația lui Nicolae Stanciu, care era incert pentru primul meci, și a comentat convocarea, în regim de urgență, a lui Bogdan Mitrea, anunțată în exclusivitate de PlaySport.

„Nu vreau să las loc de interpretări (n.red. despre Mitriță și Maxim). S-au speculat multe lucruri. Logic e să respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil de rezultatele echipei naționale. Viziunea lui tactică și strategică trebuie respectată în funcție de ce a gândit el pentru aceste două jocuri.

Din ce am înțeles, Niță nu prea a mai făcut antrenamente cu echipa. Îmi pare rău pentru el pentru că este un portar excepțional și un caracter extraordinar, dar și acești tineri sunt portari foarte buni. Sper ca și Niță să revină în joc și să candideze din nou pentru postul de portar titular al echipei naționale.

Stanciu a făcut antrenament normal ieri. Nu simțea nimic. Acum, depinde ce va hotărî împreună cu doctorul pentru primul meci. Ieri a cerut să facă mai mult antrenament, dar a fost oprit pentru că excesul poate duce la accidente.

Din câte știu, se simte foarte bine, dar urmează să hotărască împreună cu Edi și cu doctorul. De multă vreme nu am mai văzut ca aproape toți jucătorii, cu mici excepții, să fie apți de joc.

Sunt foarte mulți jucători tineri. Mitrea pare cel mai experimentat, la fel și Camora. Mitrea a mai fost la națională, nu are tracul debutului. E un stimul extraordinar pentru el pentru că s-a dus la o echipă nouă, la Universitatea Craiova, și vrea să arate că poate fi om de bază pentru ambele angrenaje. Mitrea este un fundaș de picior stâng, cu un joc de cap foarte bun și face cuplu cu Bancu. Sunt multe lucruri de pus în balanță”, a mai spus Stoichiță, conform sursei citate.