Varianta Loți Boloni la națională, n-a dispărut total. „Am lăsat ușa deschisă”

Bordei Radu / 04.02.2022, 11:57
Varianta Loți Boloni la națională, n-a dispărut total. „Am lăsat ușa deschisă”

Loți Boloni nu închide total ușa pentru echipa națională. Reputatul antrenor a negociat săptămâni bune, cu conducerea FRF, dar nu s-a ajuns la un consens. Nu a fost vorba de pretenții financiare, pentru că acolo cele două părți se înțeleseseră. Dar condiția impusă de Burleanu și Stoichiță, privind calificarea în Liga Națiunilor, l-a supărat pe Boloni.

Acesta nu dorea să riște demiterea încă din această toamnă, de aceea nu a acceptat oferta. Chiar dacă tehnicianul de 68 de ani era dispus să mai negocieze, dar șefii de la Casa Fotbalului nu au mai dorit să aștepte. L-au contactat pe Edi Iordănescu șia cesta a fost instalat ca selecționer.

Loți Boloni nu refuză să vină la națională. „Nu am cum să spun nu”

Chiar dacă s-a declarat dezamăgit că nu a ajuns selecționer, de unde visa să se retragă, antrenorul trecut prin Portugalia sau Franța, n-a renunțat total la idee. Șansele sunt mici, dar Boloni ar fi dispus să negocieze iar cu Burleanu.

Am discutat mult cu domnul Burleanu, a fost interesant. Suntem profesioniști, chiar dacă nu am fost de acord cu unele lucruri, nu am trântit ușa. Am avut ocazia să cunosc un tânăr președinte care încearcă să facă lucrurile cât se poate de bine. Dacă aș mai putea să vin la națională? Nu spun niciodată nu, dacă ești antrenor analizezi propunerile și încerci să faci lucrurile cât poți de bine, a declarat Boloni, la Digisport

Loți Boloni, părere controversată despre jucătorii echipei naționale

Loți Boloni a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că echipa națională are o mare problemă. Jucătorii români nu mai evoluează la un nivel înalt. Puțini fotbaliști mai pătrund în circuitul fotbalului de performanță, în Italia, Anglia, Spania sau Germania.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este – să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei – că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani. Eu nu mai văd într-un campionat puternic. Jucători talentați avem, valoroși nu avem. Un talent care confirmă, care ajunge în fotbalul european. Răzvan Marin joacă la Cagliari. Să îl comparați cu Dorinel Munteanu. Ăsta este talent care confirmă. Nu mai avem jucători de genul. Nu pot să îl compar pe Vlad Chiricheș cu Gică Popescu”, a declarat Ladislau Boloni