Vedeta mondială care va câștiga „Gheata de Aur” 2022. Cine este urmașul lui Rodion Cămătaru, Dudu Georgescu sau Dorin Mateuț

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.11.2022, 14:33
Vedeta mondială care va câștiga „Gheata de Aur” 2022. Cine este urmașul lui Rodion Cămătaru, Dudu Georgescu sau Dorin Mateuț

Robert Lewandowski, vedeta Barcelonei, va primi în cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, trofeul „Gheata de Aur”, destinat celui mai bun marcator din Europa. Polonezul va primi premiul pentru golurile marcate în sezonul trecut 2021-2022, când a evoluat pentru Bayern Munchen.

Robert Lewandowski, „Gheata de Aur” a Europei în sezonul 2021-2022

Atunci, atacantul în vârstă de 34 de ani a înscris 35 de goluri în Bundesliga și a acumulat astfel 70 de puncte în acest clasament. Lewandowski i-a depășit astfel pe Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain, 28 de goluri), Ciro Immobile (Lazio, 27 de goluri) și Karim Benzema (Real Madrid, 27 de goluri). Și și-a adjudecat râvnitul trofeu, cucerit în trecut și de dinamoviștii Rodion Cămătaru, Dudu Georgescu și Dorin Mateuț.

Robert Lewandowski își va primi premiul în cadrul unei ceremonii organizate la celebra fabrică de bere Estrella Damm, din Barcelona. La eveniment vor participa și Joan Laporta, președintele clubului de pe Camp Nou, Xavi Hernandez, actualul antrenor al echipei blaugrana, dar și Carles Puyol, fostul căpitan al acesteia.

Trofeul „Gheata de Aur” este acordat de către European Sports Media, asociație din care fac parte cele mai importante publicații din lume. Printre acestea se numără Marca, Gazzetta dello Sport, Kicker, A Bola sau Fanatik din Turcia.

Acest premiu vine ca o consolare pentru Robert Lewandowski. El a ratat „Balonul de Aur” din sezonul trecut, premiu adjudecat de Karim Benzema. De asemenea, multă lume a spus că polonezul merita râvnitul trofeu acordat de France Football în 2020, dar ceremonia nu a mai avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.

Polonezul primește acest premiu după o serie de dezamăgiri fotbalistice

Nu în ultimul rând, recent, Lewandowski a fost extrem de afectat de eliminarea Barcelonei din UEFA Champions League, care a fost practic consecința remizei cu Inter Milano de pe Camp Nou, scor 3-3. La finalul acelei partide, atacantul polonez s-a arătat extrem de dezamăgit de acel deznodământ.

„Ne-am dorit atât de mult să înscriem goluri că uneori am uitat de apărare și de contraatacurile rivalilor. Inter ajungea cu foarte multă ușurință în careul nostru și își crea situații în care aveau spații. Am avut multe accidentări în echipă în ultimele săptămâni. Nu e ușor să schimbi constant alinierea. Ne lipsește stabilitatea și poate din acest motiv apar astfel de meciuri.

Inter este un rival dur pentru un atacant. Se apără cinci jucători și există și un mijlocaș defensiv. Atunci încercăm să atacăm cu mai mulți jucători pentru ca unul dintre noi să poată acoperi zona descoperită. Am marcat trei goluri dar am încasat tot atâtea. Ne simțim dezamăgiți pentru că nu am reușit să câștigăm. Uneori e nevoie de sânge rece și calm pentru a putea câștiga”, a spus atunci Lewandowski, citat de Mundo Deportivo.

Urmăriți Playsport.ro și pe